MENU

Започва театрален фестивал “София Моно 2014”

teatar1

Започва театрален фестивал “СОФИЯ МОНО 2014”

В парка на Военна академия „Г. С. Раковски“ за четвърта поредна година се организира театралният фестивал на открито „София Моно“. В дните от 16 до 22 юни ще можете да видите култови моноспектакли на едни от най-любимите български актьори. Те ще се играят традиционно на открито под звездите, а началния им час е в 21.00 ч.

Единствен по рода си, с уникална атмосфера и с изключително качествена програма театралният фестивал „София Моно 2014” безспорно е сред най-ярките акценти в културния живот на столицата. Началото и края му ще даде любимецът на публиката Камен Донев със своите два спектакъла „Възгледите на един учител за народното творчество” (на 16 юни) и „Възгледите на един учител за всеобщата просвета” (на 22 юни).

Голямата Мая Новоселска ще представи „Едно малко радио” (на 17 юни), Мариан Вълев – Куката ще видите във „ВИП“ (на 18 юни), а младият Димитър Живков ще се вихри в един от най-забавните моноспектакли за сезона – “Живак” (на 19 юни).

Тази година за първи път „София Моно” ще включи в програмата си и „камерни театрални форми”, като по този начин публиката ще се наслади на изключително успешните „Арт” (на 20 юни) и „Спанак с картофи” (на 21 юни) на тримата актьори Юлиян Вергов, Захари Бахаров и Владимир Карамазов.

Билетите за „София Моно 2014” са на цена от 10 до 30лв. Можете да ги закупите онлайн, както и в Билетен център – НДК, Билетна каса на зала „Арена Армеец”, магазините на Office1Superstore, Booktrading, Книжен център Гринуич. Билети ще се продават и на касата на Сатиричен театър „Алеко Константинов” до 18.00ч.

Театрален фестивал „София Моно“ 2014 се организира от АРТИШОК и Столична Община и е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за „Европейска столица на културата“ 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.