MENU

Поглезете сетивата си с кулинарен фестивал “Вкуси 2019”

italianska_kuhnq

Поглезете сетивата с кулинарен фестивал “Вкуси 2019”

Ако обичате италианска кухня, то не пропускайте възможността да посетите най-атрактивния кулинарен фестивал “Вкуси 2о19”. Той бе открит на 16. 06 в 18:00 ч. и ще продължи цяла седмица в едни от най-добрите италиански ресторанти в столицата, носители на приза „Италианско гостоприемство – Италианските ресторанти по света”.

Фокусът на инициативата “Вкуси 2019” ще бъде представянето на италианските градове – кандидати за културна столица на Европа през 2019 г. – Перуджа, Каляри, Сиена, Равена, Лече, Матера, чрез тяхната традиционна кухня. Така ще бъде даден символичен отговор на въпроса какъв ще е вкусът на 2019 година, когато един български и един италиански град бъдат избрани за културни столици на Европа.

ID-100211395Всяка от шестте вечери на кулинарен фестивал “Вкуси 2019” ще бъде посветена на отделен град и подготвеното меню ще бъде на разположение на клиентите през следващите 5 вечери. Във вторник, 17 юни, в ресторант La Capannina ще можете да се насладите на кухнята на Сиена. Сряда, 18 юни, е денят на Равена в Cinecittà Osteria Italiana. В четвъртък, 19 юни, Osteria di Rado ще бъде домакин на Каляри, а в петък, 20 юни, Матера ще бъде презентирана в „La Bottega Centro”. В събота, 21 юни, Лече ще гостува на „Leo’s Trattoria Pizzeria”.
На 18 и 19 юни Лоредана де Лука, директор на кандидатурата на Перуджа-Асизи 2019 ще посети София и ресторант „Панорама”. Перужда-Асизи 2019 са осигурили информационни материали за опознаване на културата и традиционната кухня на региона.
За да се ориентирате къде се намират столичните ресторанти, които ще са домакини на всеки италиански град разгледайте интерактивната карта на фестивал „Вкуси 2019”.  За всички почитатели на италианската кухня и посетили най-малко три ресторанта пък е подготвена и томбола с награди. Победителите ще бъдат обявени на 24 юни.

Италианската кухня включва широко разнообразие от свежи и пъстроцветни храни, комбинирани по прост начин, за да съхранят истинския вкус на съставките. Гарнирана с висококачествено вино, добра компания и много смях, италианската кухня се превръща в пир за сетивата. Добър апетит!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.