MENU

Игра „Неудържима #КатоМомиче“

always1_2

Игра „Неудържима #КатоМомиче“

„Момичетата не могат да бъдат смели“ и „момичетата не са силни“ са ограничаващи понятия, които на пръв поглед са символ на една отминала епоха. Но според новия социален експеримент на Always много момичета в днешно време се чувстват ограничени от очакванията на обществото към жените.

Във връзка с новия етап от кампанията #КатоМомиче, а именно – създаването на Световен курс за обучение в увереност (една програма, която ще помогне на милиони момичета по целия свят), Always пусна най-новия си видеоклип, озаглавен „Always Неудържима #КатоМомиче”. Той е заснет от всепризнатата режисьорка на документални филми Лорън Грийнфийлд и набляга на това как очакванията на обществото влияят върху увереността на момичетата, особено през пубертета. Момичета и жени от различни възрасти и социални групи са запитани дали някога са им казвали какво трябва и какво не трябва да правят, само заради пола им.

Always избраха Sense4Style.com за партньор в популяризиране на начинанието по един по-нестандартен начин – чрез игра. Заинтригувахме ли ви? Ето и условията!

 • Харесайте страницата на сайта Sense4Style.com във Facebook – https://www.facebook.com/Sense4Stylecom
 • Споделете линка за конкурса
 • В коментар под статията в сайта отговорете на поне 2 от следните въпроси :
  1. Какво означава за вас изразът „като момиче“ и смятате ли, че дискриминира нежния пол?
  2. Каква роля играе общественото мнение за развитието на самочувствието и увереността през пубертета и променило ли се е то през годините?
  3. Как се отразиха на вашето самочувствие промените в тялото през пубертета и как гледате на това състояние днес?
  4. Като представителки на женския пол чувствате ли се ограничени от обществото в XXI в.?

always_nagradi

Крайният срок за отговори е 23:59 ч. на 26. 09. 2015 г. 10 от най-вдъхновяващите отговори ще спечелят комплект тениска и гривна, други 15 (на томболен принцип) ще спечелят тениска, а още 15 – гривна. Имената на всички печеливши (комплект тениска + гривна, тениски, гривни) ще бъдат обявени на 28. 09. 2015 г. във Facebook страницата на сайта Sense4Style.com

И така, Always & Sense4Style.com канят всички вас, момичета и жени по света, да се присъедините към движението за разбиване на ограниченията и гордо да споделите колко неудържими сте #КатоМомиче. Заемете своята позиция и покажете, че нежният пол може да прави абсолютно всичко!

6 Responses to Игра „Неудържима #КатоМомиче“

 1. Avatar Simona Hristova says:

  1. Какво означава за вас изразът „като момиче“ и смятате ли, че дискриминира нежния пол? – Изразът “като момиче” е дискриминиращ донякъде, понеже прави намек,че момичетата не са достатъчно добри в някои отношения, например като шофирането или някои спортове.
  2. Каква роля играе общественото мнение за развитието на самочувствието и увереността през пубертета и променило ли се е то през годините?- Общественото мнение потиска до някаква степен и влияе отрицателното на развитието през пубертета. А пубертета е много деликатна възраст. С времето общественото мнение се променя, защото жените са доказали,че се справят отлично в сфери, където и мъжете работят.
  3. Как се отразиха на вашето самочувствие промените в тялото през пубертета и как гледате на това състояние днес? През пубертета не се чувствах особено уверена в себе си. Промените, които се случваха с мен. Днес години по-късно разбирам,че съм се тревожила излишно. Преминах през един процес на промяна,които доведе до прекрасни промени в живо
  4. Като представителки на женския пол чувствате ли се ограничени от обществото в XXI в.?
  та ми.- Не се чувствам потисната и ограничена,показала съм,че мога да се справям с много трудни неща в живота си и това ми дава самочувствие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.