MENU

Топ 6 на есенните аксесоари за дома

esen3_1

Топ 6 на есенните аксесоари за дома

Зимата почуква на вратата, но все още е рано да й отваряме, защото есента ни е гушнала в топлата си прегръдка и поне засега така ни е добре 🙂  Топлото и студено време се редуват, очите ни блаженстват, гледайки в шарките на дърветата, а домът става все по-уютна зона за прекарване на свободното време.

И тъй като наистина у дома си е най-добре (по това време на годината), ще ви дадем няколко идеи за това как да пренаредите интериора така, че да съответства на времето навън – с топли акценти в земни цветове. Защото, според специалистите по цветотерапия, есенните нюанси действат успокояващо на ума и предразполагат сетивата към максимална релаксация. И така, ето кои са най-популярните есенни аксесоари за дома.

esen41. Топли шалове. Ниските температури са факт, но пък е рано за по-сериозно отопление. На помощ идват шаловете в цялата им гама от разнообразие. Защо да не се разхождате вкъщи с меко шалче около врата? Това ще спести изваждането на тежките зимни пуловери – хем сте с по-тънка блузка, хем ви е топло и приятно да сгушвате лицето си в меката материя. Ако разполагате с големи триъгълни шалове, тип наметки за гърба, още по-добре. Те ще бъдат верни приятели и през зимата. Препоръчителните материи са кашмир, памук, домашни плетива или мохер. Основно правило е да не боцкат на кожата, да не наелектризират косата и по възможност – да са в топли цветове.
2. Пухкави одеяла. Одеялата са запазената марка на студените месеци и така трябва да бъде. Освен топли приятели те са и приятен акцент от интериора, или поне вие можете да ги превърнете в такива. Подберете няколко леки, но топли одеяла в различни цветове. Целта не е да се покривате отгоре до долу с тях, а по-скоро да си ги намятате докато гледате телевизия или седите с лаптоп на коленете. Сгънете ги в различни кътчета от жилището и така топлинката ще ви примамва отвсякъде.
Прочетете още:
20 лесни начина да се стоплите (без отопление)

3. Декоративни възглавници. Говорейки за одеяла, идва ред и на удобните възглавнички, без които никоя почивка не може да бъде пълноценна. Домът ви се нуждае от много, но малки по размер възглавници в жълто, оранжево, бежово, тъмно червено или тъмно зелено. Това са цветовете на есента и есенния ви уют. Погрижете се, където и да седнете или легнете, да имате сериозна поддръжка на гърба и главата от възглавнички, които да позволяват разместването им спрямо удобството ви.

esen24. Ароматни свещи. Свещите и свещниците са една от любимите аранжировки на жилищата. Не случайно е така. Като източник на топлина и светлина те имат притегателна сила за окото и сърцето. А ароматизираните могат да бъдат и мощен афродизиак 🙂 За уюта у дома е важно свещите да бъдат широки и стабилни, което ще позволява лесното им поставяне и восъкът няма да се стича, превръщайки чистенето му в истинско изпитание. Ароматът е въпрос на вкус, но опитайте с мирис на тиква, канела или ябълка. Не залагайте на много свещи – няколко, но на място, с красив цвят и успокояващ любим аромат ще придадат есенен облик, за който не сте и мечтали.
5. Венци от плодовете на есента. Защо само за Коледа да окачваме венци на вратите? Есенният венец е не по-малко красив, а и също толкова издръжлив. Материалите? Кръгли и продълговати шишарки, кестени, сухи цветя и клонки, тук-там по някой сушен плод от тези в пликчета, които продават в магазините и домът ви е олицетворение на есенната атмосфера.
6. Книги. По което и да е време, както и да аранжирате дома си, книгите винаги ще бъдат предпоставка номер едно за красивото обзавеждане, интелигентността и душевността на собствениците си. Богатата библиотека е културният магнит на едно домакинство. Какво е по-различното през есента ли? Това, че когато паднат температурите и се сгушите под топлата завивка, а гърбът и главата намерят своето място върху меките възглавнички, единственото, което ще ви липсва е любимата приятелка – книгата. А с добавка от топла напитка… мммм….

Прочетете още:

Как да вдъхнем живот на старите книги?

Здравей, Есен! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.