MENU

„Приказки от пясък“ – Фестивал на пясъчните скулптури в Бургас

„Приказки от пясък“ – 7-ми Фестивал на пясъчните скулптури в Бургас

„Приказки от пясък“ – 7-ми Фестивал на пясъчните скулптури в Бургас

Ако имате път към Бургас или живеете в града, не пропускайте да се отбиете в парк „Езеро“ до Конната база, където на 3 юли официално ще бъде открит Седмият фестивал на пясъчните фигури. Тази година той е под наслов „Приказки от пясък“ и наред с традиционно силното българско участие включва творбите на 10 майстори на пясъчното изкуство от Норвегия, Португалия, Чехия, Белгия, Ирландия, Украйна, Латвия и Русия.

„Приказки от пясък“ ще е най-мащабното досега издание на Фестивал на пясъчните скулптури. Ще бъдат показани 65 приказни персонажа в повече от 20 композиции, за чиято направа са използвани над 5000 тона пясък. Малки и големи ще могат да се радват и да се снимат за спомен с любимите си герои от култови анимационни филми като „Ледена епоха“, „Семейство Флинтстоун“, „Аз, проклетникът“, „Маша и Мечока“, „Астерикс и Обеликс“, както и тазгодишният носител на Оскар – „Замръзналото кралство“.

pqsak2_1

Изработването на скулптурите по традиция започва през месец май и въпреки лошото време, което се опита да осуети откриването, Фестивалът ще започне навреме. Началото ще бъде дадено в 19:00 ч. с концерт на група „Джанго Зе“, които ще огласят парка с някои от най-емблематичните си парчета като „Луди жаби“, „Карамба Джанго“, „Сладолед № 5“, „Най-красивата картина“, „Твоята усмивка“, „Голяма грешка“ и много др.

pqsak3_1

В деня на откриването всички посетители на откриването ще могат да разгледат пясъчните герои безплатно. Всеки следващ ден цените на билетите ще са като миналогодишните – 1 лв. за учащи и пенсионери, 2 лв. за групово посещение и 3 лв. за възрастни. Децата и хората с увреждания ще могат да разглеждат пясъчните фигури при вход свободен.

И дори сега да не успеете да посетите Фестивал на пясъчните скулптури, не се тревожете – „Приказки от пясък“ ще бъде в Бургас чак до 30 септември ;).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.