MENU

5 красиви съвета за зимата

zima_krasota

5 красиви съвета за зимата

Със зимния полъх във въздуха е време да извадите защитните кремове и дебелите дрехи. Но само това не е достатъчно, за да запазите красотата си. Предлагаме ви 5 красиви съвета за зимата, с които кожата и косата ви ще изглеждат жизнени и здрави както през останалите сезони.

1. За защитена кожа

Не пропускайте ежедневната хидратация на кожата, за да поддържате естествената бариера в норма. Нанасяйте подходящ продукт на лицето около 30 минути преди излизане и лосион след всяко къпане. Разбира се, не забравяйте и аксесоарите. Само така ще предпазвате кожата си от измръзване, напукване, изсушаване и други вреди.

zima_krasota12. За хидратирана и гладка кожа на тялото
Взимайте топли душове. Въпреки че в студените дни горещата вода е далеч по-изкушаваща и идеалният начин да се сгреете, тя е и голям враг на кожата, тъй като сваля естествените й мазнини и по този начин предизвиква изсушаване и лющене. Освен това е научно доказано, че обливането с максимално студена вода за финал не само свива порите с влагата в тях, но и ускорява генерирането на вътрешна топлина.
3. За мека кожа на ръцете
Винаги дръжте близо до себе си шишенце с етерично масло от жожоба или от ший, което да нанасяте след всяко миене на ръцете. Извличани от сърцевината на екзотичните растения, двете съставки подхранват клетките в дълбочина, ускоряват регенерацията на кожата и оставят блажено усещане за мекота.
Прочетете още:
Натуралните масла в грижите за кожата и косата

zima_krasota_24. За красиви устни
Устните се нуждаят от много грижи през зимата, за да останат меки, сочни и розови. Не ги оставяйте незащитени при излизане навън и в помещения със сух въздух. Редовно нанасяйте балсам за устни, съдържащ хидратиращи съставки като рициново масло, зехтин или какаово масло, а ако искате да им придадете цвят, подбирайте качествени червила и гланцове с хидратираща формула. Хапвайте и повече риба и яйца, които са богат източник на лизин – аминокиселина, поддържаща мекотата на устните.
Прочетете още:
Как да имате естествено розови устни?
Постигнете най-чувствените устни
5. За здрава коса
Правете редовно дълбоко подхранващи процедури на косата с растителни съставки като кокосово, бадемово, рициново или всяко друго с лечебни и разкрасяващи свойства масло. Единият вариант е да потърсите рецепта за маска с предварително загравяне, а другият да увиете главата с кърпа и найлон за постигане на термичен ефект. Не забравяйте да щадите косата при стилизиране, да я предпазвате с шапка и да я носите вързана във ветровитите и особено студени дни.

Прочетете още:

6 грешки в миенето на косата

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.