MENU

Безплатни консултации за предпазване на децата от слънцето

slunce2

Безплатни консултации за предпазване на децата от слънцето

Дерматологична клиника „София” организира безплатна обучителна кампания за вредите от слънцето върху детската кожа и прегледи за деца през месеците юни и юли 2014 г. Кампанията цели да разясни рисковете от излагане на слънце и начините на предпазване на детската кожа от неблагоприятното въздействие на слънцето. Консултациите ще се провеждат само след предварително записване на телефон 02/ 472 13 56 и 0879 05 15 03, както и на място в клиниката.

„От години се знае, че активното излагане на слънце на кожата в детска възраст е сред основните рискови фактори за развитие на рак на кожата при възрастните хора. Липсата на достатъчно информация по тези въпроси и недооценяването на значимостта на проблема ни подтикна да се обърнем към хората с тази наша образователна инициатива“, обясни д-р Росица Денчева от Дерматологична Клиника „София”.

Създаването на здравословни навици при децата по отношение на излагането на слънце през пролетните и летните месеци на годината намалява значително както риска от рак на кожата, така и от развитие на слънчеви алергии в по-късна възраст“, подчертава д-р Ивайло Петров от клиниката.

Основна цел на организираните консултативни прегледи е адекватната диагностика и изготвяне на програма за здравословно поведение на децата по отношение на излагането на слънце. Заедно с това малките пациенти ще бъдат диагностицирани по отношение на вече настъпили промени под въздействие на слънцето – развитие на бенки, лунички и други пигментни промени. Д-р Денчева сподели, че през последните години все по-често родителите се интересуват как да осигурят по-голяма безопасност на децата си през летните месеци. Изработването на индивидуална програма за предпазване чрез слънцезащитни продукти и средства – очила, шапки и подходящо облекло напоследък интересува много  родители.

Желаещите да се възползват от информационната кампания и безплатните прегледи за деца ще получат задълбочена консултация от лекарите на Дерматологична клиника „София“ след предварително записване.

За справки и записвания:

Телефон: 02/ 472 13 56 и 0879 05 15 03,
Адрес: София, кв. Дървеница ул. Бели мел № 2А

www.dermasofia.com

За повече информация:

Д-р Росица Денчева

Телефон: 0884 / 93 33 30      
Е-мейл: rdencheva@dermasofia.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.