MENU

Кои са най-екзотичните острови в света?

Най-екзотичните острови в света

Най-екзотичните острови в света

Девствени плажове, тропическа растителност, тюркоазено сини води и омиротворяващо безвремие – това е визитната картичка на най-екзотичните плажове в света. Те са онези, които изглеждат хипнотизиращо на снимка, а наяве са като късче от рая. И онези, за които тайничко (или не чак толкова) мечтаем в моментите, когато искаме да избягаме от сивата и монотонна действителност.

За да развихрим въображението ви и да ви помогнем да се стоплите в зимните дни ви предлагаме и доза спиращи дъха снимки на някои от най-екзотичните острови в света. В Топ 10 попадат:

Бали – тропически остров, разположен до екватора, в сърцето на Индонезийския архипелаг – най-големият на Земята Столица – Денпасар. Смятан за един от най-красивите в света заради историята, културата, изкуствата, плажовете и природата. С десетките си хиляди храмове и пагоди е известен като „Островът на хилядата храма“.

Бора Бора – малък екзотичен остров от архипелага Дружествени острови на Френска Полинезия. Главен град – Вайтапе. В центъра на острова се издига застинал вулкан. Популярен е с бунгалата си на кокили над водата, първото построено преди повече от 30 години.

Хаваи – 50-ият щат на Съединените щати, родно място на президента Барак Обама. Част от по-големия архипелаг на Хавайските острови. Столица – Хонолулу. Има множество паркове, както и прекрасни коралови островчета, което позволява каране на сърф и кану, плуване, спортуване, планинско катерене и гмуркане.

Пукет – една от 76-те провинции и най-голям остров на Тайланд. Столица – Пукет. Предлага плажове с фин бял пясък, вкусна храна, красива природа и спокойна атмосфера. Тук се наблюдават най-магнетичните и фотогенични залези в Югоизточна Азия.

Мавриций –  островна държава в югозападния Индийски океан. Столица – Порт Луи. Разнообразен релеф. Известен представител на фауната на острова е изчезналата птица Додо.

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Малдиви – най-малката азиатска държава и по население, и по територия. Намира се в Индийския океан и се състои от 1190 коралови острови. Столица – Мале. Няма нито една река или голямо езеро и се чувства недостиг на питейна вода. Една от 7-те държави в света, в които атеизмът е незаконен и наказуем със смъртно наказание.

Сейшелски острови – островна държава, разположена на 155 острова в Индийския океан. Само от 155 острова само 33 са обитаеми. Матриархат. Популярна е ударна музика, наречен контомбльо, и мотия – сливане на местните народни ритми с кенийска бенга.

Сейнт Винсент и Гренадини – суверенна островна държава в Централна Америка от групата Малки Антили. Столица – Кингстаун. Източното крайбрежие има много скални клифофе и черни пясъчни плажове. Сент Винсент е водещ световен производител на нишестено брашно от арорут.

Сейнт Лусия – островна държава, разположена в източната част на Карибско море. Част от групата на Малките антилски острови. Столица – Кастрийс. В южната част на острова има верига от 18 вулканични конуса и голям брой кратери. Вторият най-голям производител на банани в Карибите.

Филипини – страна в Югоизточна Азия. Столица – Манила. Състои се от 7 107 острова, около 700 от които са населени. Лежат на тихоокеанския огнен обръч, поради което изпитват чести сеизмични трусове и вулканична активност. 12-тата страна в света по население. Мнозинството живеят на остров Лусон.

Вие кой си избрахте?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.