MENU

Серията XeraCalm A.D na AVENE с награда за козметичен продукт на годината

xera1

Серията XeraCalm A.D na AVENE с награда за козметичен продукт на годината

Българският фармацевтичен съюз номинира и заслужено награди дермокозметичната марка Avène, №1 в аптеките в Европа, в категорията Козметичен продукт на годината за серията XeraCalm A.D.

“Лаборатории Пиер Фабр” за поредна година спечели признанието и на българските специалисти като компания, известна с научна експертност и иновации. Това се случи по време на Българските фармацевтични дни, които се проведоха за осми пореден път на 21 и 22 юни 2014 г., в гр.Пловдив, с конферентна програма, изложение на водещи фармацевтични фирми и гала-вечеря с награждаване в отделни категории.

Специалистите от Дерматологични лаборатории Avène не спират в желанието си винаги да са крачка напред. Поредна революция в дермокозметиката!

  • Впечатляващо откритие – микрофлора в Термалната вода Avène;
  • Амбициозен 12-годишен научен проект – активна съставка I-modulia®
  • Несравнимо лансиране – серия XeraCalm A.D.

XeraCalm Avene s nagrada ot BFS_2Анализирайки състава на Термалната вода Avène в светлината на нови и изключително фини технологии, изследователският екип Pierre Fabre в сътрудничество с обществени научни екипи, разкриха наличието на активни молекули във водата, обясняващи нейната биологична характеристика.
Забележителна микрофлора, уникална и специфична, неописана никога досега…, която обитава само най-дълбоките, чисти и кристални води на Avène.
Кръстена Aqua.dolomiae, тази микрофлора произвежда изключителни активни субстанции, обясняващи една част от успокояващите свойства на Термалната вода Avène. Тя е в основата на разработването на неповторима био-технологична активна съставка:  I-modulia® – с изключителни противовъзпалителни, антипруригинозни и имуномодулиращи свойства.
Тя е вложена в сърцето на серията XeraCalm A.D за кожа с атопичен дерматит, с клинично доказани резултати – намаление с 97% на сърбежа.

Продуктите са предназначени за:

  • Хигиена – Почистващо релипидиращо олио 400 мл;
  • Грижа – Релипидиращ крем и Релипидиращ балсам 200 мл Стерилна Козметика – 0% консерванти – 0% парабени.

PFDC stand PharmaDays 2014_1

Организаторите на Българските фармацевтични дни подготвиха и тиймбилдинг за участниците. Разделени в отбори, пред тях стоеше задачата да се справят с различни предизвикателства на фармацевтични и дермокозметични компании.

В духа на лятото, играта „Забавлявай се с Avène” показа другото лице на фармацевта – креативност и забавление, сътворявайки стихове за слънце и море с Avène.

Written by:

Published on: 04/07/2014

Filled Under: Събития

Views: 2572

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.