MENU

9 начина да привлечете късмета в дома си

kusmet6_2

9 начина да привлечете късмета в дома си

Вярвате или не, късметът в живота ви до голяма степен зависи от енергията в дома ви. Твърди го не само Фън Шуй философията, но и много експерти по вътрешен дизайн, които често се допитват до различни древни и при това доказани практики за хармонична жилищна среда. Предлагаме ви 9 лесни начина да се убедите сами. В най-лошия случай ще внесете малко свежест в интериора.

1. Окачете конска подкова над вратата. Това е традиция в много култури по света, но съществуват разминавания по отношение на позиционирането. Някои народи вярват, че ако е поставена с отвора надолу, късметът на този, който преминава през вратата, „ще изпадне“.

kusmet92. Боядисайте входната врата. Според Фън Шуй цветът е от значение за добрия късмет. Вратата с южно разположение трябва да е оранжева или червена. Вратата със северно – синя или черна (като това е единственият вариант за избор на черен цвят). Вратата със западно – сива или бяла, а с източно – зелена или кафява.
3. Украсявайте дома със свежи цветя. Според Фън Шуй така привличате благосъстоянието и богатството. Но в това число не влизат кактусите и други бодливи растения, тъй като трънчетата спират потока на положителната Чи енергия. Препоръчително е да изхвърлите всички сухи цветя и редовно да поливате стайните.
4. Отглеждайте бамбук на щастието. Смятано за един от най-късметлийските символи във Фън Шуй философията, това растение ще внесе свежест и хармония във всяко помещение. Освен това има дълга продължителност на живота, подходящо е за декорация на открити пространства и не се нуждае от много вода.

5. Обградете се с цитруси. Една купа с портокали, най-добре 9 на брой, в хола или кухнята, ще привлече късмета и богатството на ваша страна. За да подсилите ефекта можете в стаята си пък да сложите свещ, потпури или етерични масла с аромат на лимон или грейпфрут.

6. Подредете мебелите в кръг. Според източната философия, това стимулира потока на Чи в помещението. Острите ръбове пък нарушават хармонията. Добре е леглото да е разположено по диагонал от вратата на спалнята, а срещу него да не поставяте огледало, тъй като рискувате да се сблъскате с проблеми във връзката, причинени от чужда намеса.

kusmet87. Добавете слонче за късмет. Слонът се смята за едно от най-умните и грижовни животни и в много култури се приема за символ на късмета, мъдростта и силата. Можете да сложите една декоративна фигурка в детската, в антрето, в кабинета си или просто на масата. Но обърната със задните части към вратата на стаята.
8. Посолете… дома си. Е, не буквално. Но в много култури вярват, че солта е естествен проводник на добрия късмет. Затова напълнете няколко купички със сол и ги поставете във всеки ъгъл на дома в североизточна и югозападна посока. Можете също така да измиете лошия късмет като във водата за чистене на подовите повърхности разтворите само морска сол.
9. Поддържайте ред и чистота. Според Фън Шуй хаосът, мръсотията, счупеното и излишните вещи привличат негативната енергия. Да не говорим за битовия дискомфорт. Затова се старайте да поддържате дома си изрядно чист. Сменяйте спалното бельо, редовно мийте прозорците, перете завесите и дрехите, поддържайте гардероба подреден, изхвърляйте боклука и излишните брошури, отървете се от счупената посуда, освежете или поправете мебелите, сменете изгорелите крушки и т.н

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.