MENU

BIODERMA триумфира с 2 награди за 2015 г.

bioderma_nagrada1_1

BIODERMA триумфира с 2 награди за 2015 г.

Френският лидер в дермокозметиката BIODERMA получи приза “Козметичен продукт за 2015 година” на тазгодишните награди на Българския Фармацевтичен Съюз. Компанията триумфира с уникален продукт, който се основава на значимо научно откритие на Проф. Христос Зубулис, Директор “Дерматология, венерология, алергология и имунология” към Медицински център Десау, Германия.

Проф. Зубулис в сътрудничество с Лаборатории BIODERMA провежда редица изследвания и доказва, че промяната на качеството на себума е основният фактор за появата на акне. На база тези научни открития през 2012 година BIODERMA създава Sébium Global, първият дермокозметичен продукт, който освен че действа върху последствията, атакува биологичната причина за акне. Благодарение на своя патентован комплекс Sébium Global променя състава на себума и го прави като този на здравата кожа.

Миналата година в Бълагрия бе проведено клинично проучване с 181 пациенти и 21 дерматолзи, чиято цел бе да сравни клиничната ефективност при лечение на акне. Проучването бе проведено с две групи пациенти. На едната група бе приложено комбинирано лечение от антибиотик и Sébium Global, а на другата – монотерапия с антибиотик. Резултатите от проучването сочат, че подобрението на състоянието при комбинирано лечение със Sébium Global е 2 пъти по-високо в сравнение с прилагането на монотерапия.

Годишните награди на Българския фармацевтичен съюз бяха връчени на 19 юни в зала „Св. София“ на Народното събрание. И тази година форумът съчета конферентна част и бал на магистър-фармацевта.

За последните 9 години това е четвъртата награда в категория „Козметичен продукт“, която BIODERMA получава. До сега Българският Фармацевтичен Съюз присъжда това значимо отличние на мицеларната вода Sensibio H2O, медицинското изделие за регенерация на кожата Matricium® и слънцезащитната гама Photoderm.

bioderma_nagrada1Втората си награда Bioderma спечели в потребителската класация „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” за 2015 година, където грабна първото място в категория “Дермо и медицинска козметика”.
Над 40 000 души номинираха предпочитаните от тях брандове в единствената потребителска класация у нас „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ”. Класацията се провежда за 7-ма поредна година и е изключително добър измерител на потребителските нагласи на пазара в дадена сфера, тъй като гласуването се осъществява само и единствено чрез вота на потребителите.

За разлика от други класации, “ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” не разчита на жури при номинациите – те са свободни, основани единствено на потребителските предпочитания и не включват пазарни критерии. По този начин “ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” представя не експертното, а потребителското мнение за брандовете.

Written by:

Published on: 21/07/2015

Filled Under: Събития

Views: 2952

, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.