MENU

Първа среща с родителите му – 6 съвета да ги впечатлите

roditeli_sreshta2_1

Първа среща с родителите му – 6 съвета да ги впечатлите

Първата среща с родителите на партньора винаги е напрегната и изпълнена с (не)очаквани събития. Но ако при мъжете става въпрос по-скоро за себедоказване и чест, то на жените се пада нелеката задача да се изправят срещу „тежката артилерия“ – майка му, и да приложат всички дипломатически и нравствени хватки, за да я спечелят на своя страна. Предлагаме ви 6 съвета, с помощта на които срещата с родителите му ще протече по-гладко и ще оставите отлично първо впечатление.

1. Облечете се подходящо

Първото впечатление може да не е последно, но оставя трайни представи. Особено, ако родителите на любимия ви са по-консервативни. Затова оставете в гардероба всички провокативни, сексапилни и разголени дрешки, които обикновено обличате за среща с него и заложете на нещо по-старомодно и класическо. Но не твърде неугледно. Външният вид, излъчващ простота и шик, е златната среда.

roditeli_sreshta1_12. Занесете подарък
При първо гостуване в дома на родителите му не бива да отивате с празни ръце. Затова отделете време да купите нещо подходящо – нито много скъпо, нито твърде евтино, нито екстравагантно или съобразено с вашия вкус. Посъветвайте се с партньора ви от какво имат нужда или какво биха използвали. Ако трябва, купете подаръка заедно. Но такъв трябва да има, защото така ще демонстрирате уважение към техния статут като родители. И към техния дом.
3. Бъдете подготвени
Целта на тези среща е да спечелите родителите му на своя страна. Или поне да направите позитивно впечатление. Затова подходете към мероприятието като към интервю за работа. Ако е възможно съберете малко повече информация за характера им, интересите им, навиците им, нещата които харесват и не харесват. Никой не казва да се преструвате на каквито не сте, за да им угодите. Просто ще знаете какво ви очаква и в каква посока да насочвате разговорите.

roditeli_sreshta4. Избягвайте интимностите с партньора
Не забравяйте, че колкото и либерални да са родителите му, те са преди всичко такива. И от уважение е редно да спазвате дистанция пред тях. Разбира се, че те се досещат колко близки сте в действителност, но не е нужно да им го натрапвате. Бъдете елегантни и се ограничете с кротко седене до него. Избягвайте държането за ръце и дори не помисляйте за гушкане.
5. Игнорирайте фактора „бивша“
Макар че би било проява на нетактичност от страна на родителите му да се впуснат в дълги обяснения за някоя от бившите приятелки на партньора ви, която те много са харесвали, приемете ситуацията с усмивка. Опитайте да не го приемате лично и просто сменете темата деликатно. В крайна сметка всеки има минало, но настоящето е онова, което има значение. А то сте вие!
6. Не поставяйте партньора си в неудобна ситуация
Много често при подобна първа среща се случва разговорът да се завърти около детството или щуротиите на виновника за срещата, но колкото и изкушаващо да ви се струва да разберете повече от извора, не го правете. Може би има неща, които той все още не иска да разкрива пред вас, за да не развали мнението ви или да ви разочарова. В случая обаче трябва да проявите уважение към него и да избегнете неудобните теми.

Накрая, нещо тривиално, но много важно: при първата среща с родителите му бъдете просто себе си. Не се опитвайте да търсите одобрение във всяка своя дума или постъпка, не се преструвайте на такива, каквито не сте (това винаги си личи) и опитайте да потиснете притеснението си. Бъдете сигурни, че и те се чувстват неловко. Но ще е най-добре да намерите път един към друг. Защото вие го обичате и те го обичат.  Това е!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.