MENU

10 неща, които да НЕ обличаш на първа среща

 

10 неща, които да НЕ обличаш на първа среща

10 неща, които да НЕ обличаш на първа среща

Първата среща е вълнуваща и изпълнена с очаквания. И за да протече по план, всеки детайл трябва да бъде изпипан – мястото, поведението, облеклото. Най-вече облеклото. Защото то изпраща не вербалните сигнали, които на подсъзнателно равнище предопределят отношението на избраника ти към теб самата. И издават твоето отношение към света около теб.

Въпреки че вероятно в гардероба си имаш множество атрактивни опции, с които да привлечеш вниманието му, много по-лесно ще ти е да подбереш правилните като знаеш кои 10 неща да НЕ носиш на първа среща. Бъди съобразителна!

1. Прозрачна блуза/потник. Ако смяташ, че ще го впечатлиш, показвайки прелестите си, така е. Но неприятно. Дори да имаш най-хубавите гърди на Земята, демонстрирайки ги на първа среща създаваш впечатление на леснодостъпна – нещо, от което момчетата със сериозни намерения бягат. Да не говровим, че не оставяш никаква мистерия за въображението му. И много по-бързо ще изгуби интерес.

ID-1001134302. Прекалено къса пола. Без значение колко горещо е навън или колко дълги са краката ти, ултра късата пола за първата среща е табу. Тя говори за леснодостъпност и не оставя храна за въображението. Всъщност, ако искаш да подчертаеш качествата на фигурата си, по-добре обуй панталон. Ако все пак предпочиташ пола, дължината й трябва да е около 4 пръста над коляното – класическа и стилна.
3. Твърде ярки цветове. Добре е да изглеждаш свежо, но не така, че да дразниш погледа му до толкова, че да поиска да си сложи слънчевите очила, за да не ослепее. Затова остави у дома неоновата зелена тениска с неонови щампи, ярко розовите нюанси от глава до пети и всичко подобно. Всъщност този тип стайлинг вече дори не е актуален.
4. Твърде много грим. В старанието си да бъдеш ослепителна на първата среща, не прекалявай с молива, фон дьо тена, червилото. Мъжете се страхуват да целуват твърде „наплескани“ мацки. А и тайничко си задават въпроса: „как изглежда след като го свали“? Всъщност колкото по-естествено изглеждаш, толкова повече самоувереност ще излъчваш. И това ще му хареса! Достатъчни са спирала, лека пудра и руж и малко цвят на устните.

5. Нищо извън сезона. Пуловер през пролетта? Може, ако е летен модел, т.е на дупки. Палто през лятото? Абсурд, освен ако не сте в Скандинавието или на Северния полюс. Потник през зимата? Само в дискотеката! Повярвай, всеки здравомислещ човек ще сметне за смешни всякакви неподходящи за сезона дрехи. И определено ще помисли, че нещо ти „куца“.

6. Обувки с прекалено високи токчета. Има две причини, поради които да се въздържаш от тях на първа среща. Първо, изглежда евтино. Приемлива е височина до 8 см. Второ – пречи ти да ходиш. Вероятно си ставала свидетел на момичета, едва кретащи с кокилите, на които са се качили. Ами ако новата ти тръпка поиска да се разходите? Бъди женствена, но практична.

7. Червен лак за нокти. Да, ноктите в ярко червено изглеждат секси. Но изпращат грешно послание. Този цветя крещи „Аз съм жена – вампир“. Но не в добрия смисъл на думата. По-скоро заплашително, сякаш ще разкъсаш избраника си и ще изтръгнеш сърцето му, оставяйки го с празен портфейл и излъгани надежди. Може би е по-добре да оставиш червения лак за третата среща.

ID-100987858. Мрежести чорапогащи. В повечето случай този избор не е подходящ. Дори за десета среща. Никой не отрича, че са секси, провокативни и карат мъжете да полудяват. Но те са далеч от класата и стила. Те крещят секс – а за първа среща, не е особено приемливо.
9. Всичко, което излага на показ твърде много плът. Ако на момчето, с което си излязла, не му трябват много усилия да си те представи гола, значи определено показваш твърде много плът. За да избегнеш това, заложи на по-дълга пола (поне до средата на бедрото и по-дълга) и по-затворено деколте. Никой не казва да се обличаш като монахиня, а просто да спазваш общоприетите норми. Имаш апетитни извивки, които си личат и под дрехите, не е нужно да се разголваш.
10. Дънки и тениска. Но, нека се разберем – говорим за онези, раздърпаните гръндж джинси и детинска тениска. Дори да е от типа момчета, предпочитащи смъкнати панталони и кецове, бъди сигурна, че ще му хареса да види до себе си по-горещо парче. Е, компромисите са допустими, ако сте планирали рок концерт за първа среща.

Онова, което е важно да разбереш за облеклото на първа среща е, че то трябва да излъчва комфорт и класа. Да позволява на човека отсреща да слуша думите ти, а не да те изпива с поглед и да си представя други неща. Защото първата среща е за опознаване, а не секс интервю.

Прочети още:

Какво си мисли той на първа среща

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.