MENU

10 идеи за първа среща

10 идеи за първа среща

10 идеи за първа среща

Паниката при първа среща с непознат човек и дилемата къде да се проведе тя е вечна тема. Почти винаги възникват въпросите „Какво да облека?“, „За какво да си говорим?“, „Къде да отидем?“. И тъй като вече сме обръщали внимание на разговорите и стила на обличане при първа среща, сега ще ви дадем 10 идеи, с които се надяваме да облекчим взимането на решение къде да отидете на първа среща.

Прочетете още:

10 неща, които да НЕ обличаш на първа среща

Какво си мисли той на първа среща?

1. Заведете го/я на вечеря. Това е доста класически избор, но има няколко различни вариации, които могат да внесат известно разнообразие в подхода. За да опознаете някого по-добре, не е нужно да го/я заведете в 5-звезден ресторант. Може да подберете някое по-уютно място с приятна обстановка и вкусна кухня, където да се отдадете на непринуден и искрен разговор.

sreshta52. Заведетe го/я на обяд. Обядът е добър вариант, в който няма напрежение и за двама ви. Друго преимущество на този вариант за първа среща е липсата на ограничение във времето, освен ако не се харесате и имате нужда от авариен план за действие.
3. Поканете го/я на кафе или сладолед. Това доразвива идеята за обяд. В този случай има още по-малко напрежение, въпреки че наложената реплика „Искаш ли да се качиш за кафе?“ предполага нещо съвсем различно. В случая обаче, говорим за вариант на подходящо място, така че да прекарате квалитетно време заедно без никакви очаквания, освен ако не решите, че искате да преминете на по-интимна вълна.
4. Купете билети за спортно събитие. Баскетболен, волейболен, футболен мач или друго спортно събитие. Този вариант за първа среща не е особено романтичен, но пък е забавен начин за прекарване на времето. А в моментите когато нямате какво да си кажете (често срещан проблем на първа среща), винаги можете да коментирате съответното мероприятие. Единственото, с което трябва да се  съобразите предварително е дали другият човек се интересува от спорт. Иначе може да се окаже неловко.

5. Идете на концерт. Ако имате сходен вкус за музика, без значение дали е рок, хип-хоп или класическа, билети за концерт са чудесен вариант за старт на едни бъдещи взаимоотношения. Стратегията зад този вариант е: Срещате се на публично място, правите нещо интересно и за двама ви и така лесно можете да измислите теми за разговор.

6. Придържайте се към класиката – кино. Сегашните билети за кинопрожекции не са толкова евтини, но са класика за първа среща. В тъмния киносалон няма много възможност за разговори с цел опознаване, но това има своя чар и романтика, а и винаги можете да продължите с варианти 1,2 и 3. Друг вариант е да гледате филм у дома, а със спестените пари от билети да си поръчате хубава храна. Преценете обаче как ще възприеме поканата другият 😉

7. Организирайте пикник. Пикникът е страхотна възможност за първа среща, която позволява да се насладите на хубавото време и да се опознаете в непринудена обстановка. Пък и няма да се притеснявате за бакшиша на сервитьора или за бюджета си.

sreshta48. Разходете се в зоопарка. Ако и двамата харесвате животните, посещението в зоопарка може да се окаже много приятен вариант за първа среща. Не само че ще опознаете взаимно интересите си, но и ще добиете представа за отношението на другия към екологията, природата, живота като цяло.
9. Разходете се в мола. Друго място, в което можете да откриете общи интереси и да се забавлявате, докато се разхождате, е Молът. Там можете да откриете доста варианти за запълване на времето, особено през зимата, когато няма много варианти на локация за първа среща. В такава обстановка разговорът тече по-леко, а напрежението е сведено до минимум.
10. Бъдете активни. Ако и двамата сте спортни натури, това ще е забавен начин да прекарате времето си заедно. Заведете го/я на боулинг, покарайте кънки, опитайте уменията си на изкуствена стена за катерене. Така вместо да се затваряте в ресторант или кино, ще се насладите на физическото напрежение и на емоцията от съвместните преживявания.

Първите срещи са стресиращо преживяване, но могат да се окажат и много приятно такова. Основни фактори при избора на място трябва да са 2 неща: Къде искате вие да отидете и къде ще му е интересно на човека, когото сте харесали? Нашите предложения са просто отправна точка в избора ви – ако вие имате други предложения, можете да ги споделите с нас. И помнете, най-важното е да сте естествени, да не се притеснявате и да се забавлявате! А ако това е „вашият“ човек, нещата ще се случат от самосебе си, без значение от мястото.

Желаем ви успех!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.