MENU

BB или CC – кой крем да изберете?

BB или CC – кой крем да изберете?

BB или CC – кой крем да изберете?

Oще с появата си BB и CC кремовете предизвикаха истинска революция в декоративната козметика. Отскоро вече има и DD крем, но за него ще говорим друг път. Съчетаващи няколко действия в едно, те сбъднаха мечтата на всяка жена за идеално гладка и сияйна кожа без несъвършенства и бръчки, с перфектен тен и покритие, което да изглежда естествено. И постепенно изместиха серумите, хидратантите, слънцезащитата, фон дьо тена…

Но каква всъщност е разликата между ВВ и СС крема и кой от двата да изберете? Сега ще разберете.

BB и СС крем остават най-горещата тенденция в грима и за сезон пролет-лято на 2014.  Но знаете ли каква точно е функцията на всеки от двата продукта и кой трябва да изберете? Да, те приличат на фон дьо тена и на хидратиращия дневен крем (но с цвят), но и не са съвсем такива.

ВВ и СС кремът са универсална грижа с мултифункционално действие, благодарение на която можете да се сдобиете със съвършена кожа на лицето, да прикриете всички несъвършенства и следи на времето и да се чувствате толкова естествено, сякаш носите втора кожа. Само за няколко години на пазара тези продукти станаха толкова популярни, че вече присъстват в портфолиото на всяка утвърдена козметична марка.

Разгледате възможностите за ВВ и СС крем, предлагани в търговската мрежа, а след като се запознаете с различията помежду им, изберете своя продукт.

Previous Image
Next Image

info heading

info content


BB или CC – кой крем да изберете?

Първо беше ВВ кремът. Двете букви в името на продукта са абревиатура за английското „Blemish Balm“ или „Beauty Balm”, в превод „балсам за петна” или „балсам за красота“. Или иначе казано BB крем е продукт, създаден да прикрива несъвършенствата по кожата (зачервявания, белези, лунички, пигментни петна, следи от лазерни манипулации).

Формулата на ВВ крем е измислена през 60-те години на ХХ в. от германския дерматолог д-р Кристине Шрамек, за да предпазва кожата на пациентите й след хирургически интервенции. Ефектът му за порцеланова и съвършена кожа обаче бързо го превръща в любимец на жените и днес продуктът вече е обогатен с допълнителни разкрасяващи функции, събиращи „Всички нужди в едно”.

ВВ кремът хидратира, покрива и коригира цвета, придава блясък и защитава от UV лъчите. Същевременно е чудесна основа за грим и изглежда така естествено, сякаш изобщо го няма. Макар да има функции на фин и лек фон дьо тен (което кара мнозина да поставят знак за равенство помежду им), BB кремът предлага по-леко покритие в сравнение с него, осигурява много повече грижа за кожата и има лимитирана цветова гама (обикновено 2 нюанса – светъл и среден). Той е подходящ за дамите, които нямат нужда от грим всеки ден или имат кожа без сериозни несъвършенства.

После дойде СС кремът. Съкращението СС идва от „Colour correcting”, което в превод от английски означава „корекция на цвета“. Формулата е обогатена с множество подобрени и иновативни съставки, които осигуряват свежа, безупречна, сияеща кожа с висока покривност и безупречен завършек.

СС крем се изкачва една стъпка по-високо от ВВ крема, като към всички негови ползи добавя и отлично покритие. Това се дължи на голямото количество микроскопични частици, които освен че коригират цвета, съдействат за широкоспектърно отразяване на светлината във всяка ситуация, така че кожата изглежда наистина порцеланово съвършена. Същевременно е с по-лека текстура от ВВ крема и се абсорбира по-бързо. Тъй като изравняването на тена е основната му цел, СС кремът се предлага е по-широка гама от нюанси и се препоръчва за жени с повече несъвършенства.

Е, ВВ или СС крем ще изберете?

2 Responses to BB или CC – кой крем да изберете?

  1. Avatar Галина says:

    Бих добавила и няколко био ВВ крема,който са невероятно добри!

  2. Ваня Ваня says:

    Най-накрая разбрах какво представляват тези кремове! И след като разбрах ще се възползвам от BB крема 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.