MENU

Pamporovo Freestyle Open Week – спортното събитие на седмицата

 

Pamporovo Freestyle Open Week -  спортното събитие на седмицата

Pamporovo Freestyle Open Week – спортното събитие на седмицата

За първи път в България се провежда кръг от Световния сноуборд тур – Pamporovo Freestyle Open Week. Домакин на най-престижното зимно събитие в света на сноуборда и фрийстайл ските ще бъде курортът Пампорово. То ще продължи до 16 март.

От 4 години Пампорово поддържа голямо трасе за слоупстайл на писта „Стената“ и с големите си наградни фондове привлича много състезатели и публика, любители на адреналиновите емоции и шоуто. В цялата програма в седмицата на фристайла са включени и държавните първенства по сноуборд халф пайп, слоупстайл и биг еър, както и международни състезания по ски халфпайп и слоупстайл.

Участие са заявили представители от САЩ, Финландия, Швейцария, Словения, Полша, Чехия, Словакия, Гърция, Беларус, Латвия и други страни, които ще радват зрителите с трикове и постижения. Наградният фонд, който ще се разпредели между победителите е 15 000 $.

За призови места от българска страна ще се борят Димитър Чокоев, Лозьо Димитров, Симеон Митрев, Петър Гьошарков, Георги Георгиев, Камен Петров, Константин Славов.

За втора поредна година на 11 – 12 март ще се проведе кръг от Европейската купа по слоупстайл. Общият награден фонд тук е 6000 евро. Това ще е генерална репетиция за желаната от България световна купа по слоупстайл, която би била първа за страната ни. Николай Найденов и Светослав Черешаров, състезатели съответно по халфпайп и слоупстайл, ще защитават титлите си от миналата година.

През цялата седмица състезанията ще за съспътствани от различни партита и прояви, а на финала на Pamporovo Freestyle Open Week – 15 март, на специално изградена сцена зрителите ще се радват на музиката на DJ Летал – диджей на американската група Limp Biscuit и бивш диджей на легендарните House of Pain. Участие в подгряването ще вземат още редица популярни изпълнители.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.