MENU

Stinky Movie – филмът за България като световна сноуборд дестинация

Stinky Movie – филмът за България като световна сноуборд дестинация /на снимката: Димо Петков/

Запалени сте по сноуборд и екстремни спортове? В такъв случай трябва да гледате Stinky Movie – първият по рода си филм за България, популяризиращ я като неповторима дестинация за любителите на сноуборда. За да заснемат продукцията, в началото на годината в страната ни пристигнаха 30 световноизвестни фрийстайл сноубордисти. Световната премиера на Stinky Movie се състоя в Big Bear, California, преди месец, а пред родна публика ще бъде в събота, 20 октомври, от 21:30 ч. в Дом на киното в София.

Stinky Movie е дългогодишна мечта за Христо Петков, основателят на Stinky Socks – българска марка за дизайнерски чорапи, насочени към хората с приключенски начин на живот. „Искахме да съберем нашето Stinky Family и да им покажем, че у нас Изтокът среща Запада, а възможностите за луди глави като тях са много“, казва той. Именно България е мястото на тяхната историческа среща – тук цялото Stinky Family се събира за първи път и в продължение на четири седмици обикалят страната и намират своите места за каране.

Христо Петков

Зад успеха на кампанията стои родната компания Stinky Socks, която Христо основава през 2011 г. Мотото, което следват, е Born in Bulgaria raised in the world by the #stinkyfamily (Родени в България, отгледани по цял свят от #stinkyfamily) и това се потвърждава от факта, че най-известните чорапи за спорт и лайфстайл се продават на шест континента. Зад бранда стоят редица професионални сноубордисти, фотографи и артисти, които носят българските чорапи и заснемат активностите си с тях. Повече за идеологията на бранда на: https://www.stinkyfamily.com/.

1. Jake Schaible 2. Andrew Brewer

За един от най-добрите от крю-то – Jake Schaible, който прекара в страната повече от месец, най-ярък остава споменът как полицията в Смолян им съдейства като спира движението по пътното платно, за да могат момчетата да правят своите трикове. Той допълни, че първото нещо, което казал на своите приятели от САЩ е, че „ние всички трябва да се върнем там“.

В кино турнето на Stinky Movie са включени градове от още над 25 държави, част от дистрибуторската мрежа на бранда. А повече за премиерата на филма в България можете да научите тук: https://www.facebook.com/events/240913836590920/.

Филмът е продукция на KAMAK FILMS с режисьор Димо Петков. KAMAK FILMS e българска продуцентска къща с опит в заснемането на документални филми и онлайн поредици. Сред постиженията им са редица международни награди за документално и action кино като най-добър документален филм на New York Winter Film Festival 2018 (за филма Burkinabè Rising), специалната награда на UNESCO в Хърватска, както и отличието за човешки права на Амнести интернешънъл на фестивала за документални филми в Сан Вито, Италия.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.