MENU

Остров Санторини – синьо-бяла магия

 

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Роден от катастрофално вулканично изригване преди 1400 г. днес остров Санторини е една от най-посещаваните дестинации в Гърция. Дестинация за всички, които търсят идилия, уединение, романтика, красота, пълноценна почивка.

Остров Санторини всъщност е група от острови, но носи името на най-големия и най-населен, който на практика привлича туристите. Неговите амфитеатрално разположени варовикови постройки, украсени с кобалтово сини врати, прозорци и куполи, и заобиколени от тропическа растителност, оформят една великолепна пъстроцветна мозайка, оглеждаща се в спокойните тюркоазено сини води на Егейско море.

Атмосферата на Санторини е толкова магнетично всепоглъщаща, че ще остане завинаги в съзнанието ви. Виещите се като лабиринт калдъръмени улички ще ви потопят в идиличната действителност на острова и нито за миг няма да ви позволят да изпуснете спиращия дъха пейзаж от поглед. По пътя си ще срещнете множество четириноги обитатели – котки и магарета, които са неделима част от местната култура. А нощем… нощем ще се любувате на също толкова пленителната и омиротворяваща картина, осветявана от белотата на същите тези варовикови къщи, но примесена с десетки пъстроцветни светлинки.

Красотата на остров Санторини трудно може да се опише с думи. Тя трябва да се види с очи, да се почувства със сърце и да се изживее с всички сетива. Убедете се сами!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.