MENU

HyperSensitive от Eucerin – новото решение за свръхчувствителна кожа

Eucerin-AntiREDNESS-Application-Beiersdorf

HyperSensitive от Eucerin – новото решение за свръхчувствителна кожа

Екстремните условия на околната среда, включително студът и интензивната ултравиолетова радиация, отключват реакции в кожата при много голяма част от населението. Днес все повече хора се оплакват от зачервяване на кожата, сърбеж, парене – характерните симптоми на чувствителната и свръхчувствителната кожа.

В края на октомври пред представители на медиите Eucerin® представи серия нови продукти, предназначени именно за този проблем – Eucerin® UltraSENSITIVE и AntiREDNESS. Сериите предлагат холистична грижа за кожата, която третира трите основни симптома на много чувствителната кожа – нарушена бариерна функция, хиперреакция на нервните окончания и зачервяване.

Дерматолозите д-р Росица Денчева и д-р Ивайло Петров разкриха пред гостите проблемите, свързани със свръхчувствителната кожа. Чувствителната кожа се характеризира, от една страна, със субективни усещания като парене, сърбеж, стягане, дискомфорт, а от друга – с видими симптоми като зачервяване, лющене, възпаление.

D-r Ivailo Petrov_1

Д-р Петров сподели полезни съвети за правилна грижа от своята практика: „Препоръчително е да се използват „меки” почистващи препарати, с минимум съставки, без аромат. Да се избягват продукти, съдържащи антибактериални съставки и алкохол, както и водоустойчива козметика. През зимата е особено важно в дома да се поддържат оптимални температура и влажност, за да не се изсушава допълнително кожата.”

D-r Rosica Dencheva_1

Д-р Денчева пък обърна внимание на необходимостта от консултация с дерматолог при кожа, склонна към зачервяване, и по-конкретно при розацея. Тя сподели любопитна подробност, че това е често срещано заболяване, от което страдат много известни личности като Камерън Диаз и сър Алекс Фергюсън, например.

Двете нови продуктови серии на Eucerin – UltraSENSITIVE и AntiREDNESS, предоставят незабавен и дълготраен комфорт за чувствителната кожа. Всички продукти съдържат иновативната съставка SymSitive, специално създадена за чувствителна кожа, която ефективно регулира хиперреакцията на нервните окончания и по този начин незабавно успокоява кожата.

hypersensitive_1

Eucerin® UltraSENSITIVE осигурява незабавен и дълготраен комфорт на чувствителната кожа на лицето. При редовна употреба продуктите повишават способността на кожата сама да се защитава от хиперреакции и нетолерантност.

  • Eucerin® UltraSENSITIVE Почистваща емулсия, 100 ml
  • Eucerin® UltraSENSITIVE Успокояващ крем за суха кожа, 50 ml
  • Eucerin® UltraSENSITIVE Успокояващ крем за нормална и смесена кожа, 50 ml

Eucerin® AntiREDNESS е предназначен за много чувствителна кожа със зачервяване, например при розацея или кожа, склонна към купероза. В допълнение към съставката SymSitive, Eucerin® AntiREDNESS има и Ликохалкон А – екстракт от корена на женско биле, който ефикасно намалява зачервяването и успокоява възпаленията.

  • Eucerin® UltraSENSITIVE Почистваща емулсия – 100 ml
  • Eucerin® AntiREDNESS Коригиращ дневен крем против зачервяване SPF 25, 50 ml
  • Eucerin® AntiREDNESS Успокояващ крем против зачервяване – 50 ml

Кога е препоръчително да използвате продуктите UltraSENSITIVE и кога – AntiREDNESS?

Това зависи от индивидуалните нужди на кожата. Винаги е препоръчително да се използва UltraSENSITIVE Почистваща емулсия като част от ежедневната грижа за кожата. Eucerin UltraSENSITIVE е серия, подходяща в случаите, когато основните проблеми са неприятните усещния като парене и сърбеж. Препоръчваме продуктите AntiREDNESS, когато има видимо зачервяване на кожата или са налице възпалителни заболявания като розацея, или ако искате да използвате продукт с SPF. Eucerin AntiREDNESS Коригиращ дневен крем против зачервяване SPF 25 съдържа зелени пигменти, които прикриват незабавно зачервяването.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.