MENU

Майките на спортистите от Сочи получиха специалнo признание

 

Сноубордистка No 1 на България Александра Жекова и майка й - Божана Жекова

Сноубордистка No 1 на България Александра Жекова и майка й – Божана Жекова

По време на Зимните олимпийски игри “Сочи 2014”, 35 майки на спортисти от 22 страни по света получиха специално признание, ставайки част от кампанията на P&G “Благодаря ти, мамо“.  Procter & Gamble отпразнува невероятните постижения на своето семейство от спортисти, техните вълнуващи преживявания и техните майки, които бяха зад тях във всяка една стъпка по пътя на успеха.

По време на Игрите кампанията на P&G “Благодаря ти, мамо“ приветства близките на спортистите от Зимните олимпийски игри, за да могат те да гледат как тяхното дете се състезава на световната сцена. В служба на майките и семействата на всички олимпийци, марките на P&G като Pampers®, Head&Shoulders® и Pantene® се събраха в Семейната къща на P&G, в „дом далече от дома“, където те прекарваха време в спокойна и приятелска обстановка.

„Марките на P&G прекараха две седмици и половина в предлагане на прекрасни изживявания на майките на олимпийците в Сочи. Нашите марки правят това с майките по света всеки ден, затова правим същото и тук,“ казва Фил Дънкан, Международен директор дизайн в P&G. „Към края на Игрите в Сочи 2014, ние искаме да благодарим на майките, че ни позволиха да споделим това невероятно преживяване с тях, докато ние аплодирахме постиженията на нашите спортисти тук в Сочи”. Марките на P&G се грижеха за 11 500 гости в Семейната къща, включително и за 366 спортиста.

Различни активности се организираха в Семейната къща на P&G като уроци по гримиране с Olay, сплитане на плитки от Pantene, съвети как да се снимате, за да покажете печелившата си усмивка с Blend-a-Med®, подписване на чинии с Fairy, посещение на Зайчето на Duracell и празнуване с Gillette по време на мача на финалите на хокей при мъжете. Също така спортисти като Александра Жекова, Екатерина Боброва и Джейсън Лами – Шапюи прекараха време в Семейната къща и отдадоха почит на своите майки с разчувстващи моменти на „Благодаря ти, мамо“.

???????????????????????????

„Беше уникално преживяване да съм част от кампанията на „Благодаря ти, мамо“. P&G се представиха прекрасно за нас и аз и Сани се почувствахме като част от едно голямо семейство! Много се забавлявахме заедно!“  – споделя Божана Жекова, майка на Александра Жекова.

Семейството спортисти на P&G, които са подкрепени от повече от 15 марки по света, спечелиха общо 33 Олимпийски медала, от които 16 златни, 11 сребърни и 6 бронзови. Част от техните вълнуващи постижения включват:

  • Спечелване на медал при фигурното пързаляне със златните медалисти Мерил Дейвис и Чарли Уайт, сребърните медалисти Теса Въртю и Скот Моър и бронзовия медалист Елена Ильиньiх.
  • Три медала за шведската скиорка по ски бягане Шарлоте Кала, включително един златен и три сребърни.
  • Три медала, включително два златни и един сребърен за холандския състезател по бързо пързаляне Свен Крамаер.
  • Два златни медала спечелени от швейцарския ски-бегач Дарио Колоня.

 

Written by:

Published on: 06/03/2014

Filled Under: Спорт

Views: 5779

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.