MENU

Дженифър Анистън е с най-популярна прическа на всички времена

jennifer aniston

Дженифър Анистън е с най-популярна прическа на всички времена

Прическата на Дженифър Анистън в ролята й на Рейчъл от сериала “Приятели” беше обявена за най-популярната на всички времена. Това показаха резултатите от анкета сред жителките на Великобритания.

Популярната прическа е дело на коафьора Крис Макмилън и с нея Дженифър Анистън се появява за пръв път на екрана през 1994 г. Благодарение на световния успех на сериала фризурата се превръща в истински хит за над 10 години. Жени на всякаква възраст я копират не само заради младежкото и омекотено излъчване, което придава на лицето, но и заради обаянието на самата актриса. Нещо повече, данните от специално поръчано проучване показват, че близо 11 милиона британки са си направили прическа в стил “Рейчъл”.

jennifer aniston2

На второ място в класацията за най-популярна прическа е платинената фризура тип “боб” на холивудската звезда Мерилин Монро. Почетното трето място се заема от покойната певица Ейми Уайнхаус и превърналата се в нейна запазена марка прическа тип кошер.

pricheska_kolage

На четвърто място е поставена покойната принцеса Даяна, чиято късо подстригана коса далеч изпреварва дългите къдрици на Кейт Мидълтън, заемаща чак 10-то място.

pricheska_kolage2

Дизайнерката от 60-те години Мери Куант заема петото място, а на шесто се намира ексцентричната певица от 80-те години Грейс Джоунс. На седмо място е покойният бивш британски премиер Маргарет Тачър с прическата, наподобяваща шлем. Миа Фароу и Ани Ленъкс заемат съответно осмо и девето място.

pricheska_kolage3

Близо една трета от британките в допитването, заявили, че рядко променят външния си вид. 40% обаче признали, че се чувстват по-привлекателни след подстрижка, а 15% се притеснявали как мъжете ще оценят косата им. Всички дами обаче са съгласни, че здравата коса е най-важна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.