MENU

Заседналият живот убива жените

zasednal_jivot

Заседналият живот убива жените 

Заседналият начин на живот е най-същественият рисков фактор за появата на сърдечносъдови заболявания и води до преждевременна смърт, установиха учени от Куинслед, Австралия.

Учените открили, че наред с тютюнопушенето, най-опасна за женското сърце е липсата на физическа активност. Това води и до затлъстяване, което от своя страна причинява редица други коварни заболявания.

До този извод специалистите стигнали  след дългогодишно наблюдение върху здравословното състояние на повече от 30 000 жени. Според резултатите това важи с особена сила за жените над 30-годишна възраст.

Затова те препоръчват на всяка жена в тази категория да спортува поне по 2,5  часа седмично или около половин час всеки ден. Според тях, ако тази препоръка бъде спазена, само в Австралия годишно ще бъдат спасявани близо 3 000 живота.
 
Освен това учените са категорични въпреки, че внезапните и силни болки в гърдите са класически признак за инфаркт, те не винаги се появяват. За щастие са известни няколко по-умерени сигнали на организма, по които може да се познае инфаркта. Затова се вслушвайте в тялото си, особено ако сте в рисковата група.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.