MENU

…цветът на котката определя характера й?

kotki_1

…цветът на котката определя характера й?

Оказва се, че в окраската на писаните е заложен и техният темперамент. Дали малките котенца ще пораснат игриви, раздразнителни или кротки – всичко това е нарисувано по козинката им. Затова, ако планирате семейството ви да се увеличи с някой мъркащ член, може би ще ви бъдат от полза следните подсказки за нрава му.

  • Черно-белите котки са най-игриви. Те лесно свикват с хората и са доброжелателни към всички от семейството. Животът с тях е истинско забавление. Внимателни са с деца. Ако не ги дразните излишно ще съжителствате чудесно с тях.
  • Оранжевите и оранжево-белите котки са най-лениви. Те са идеалният вариант, ако искате да не се натрапват и да позволяват да ги галите и гушкате, когато вие сте в настроение за това. С напредъка на възрастта оранжевите котки заприличват на космати флегматични топки, които ще откриете сгушени във всеки възможен ъгъл на жилището.
  • Тигрово украсените котки са свободолюбиви същества, които често си правят каквото поискат. Те са палави, игриви и се спотайват, когато ги издирвате. Ако отглеждате коте с тигрова окраска в апартамент, всичко в ежедневието ви ще се върти около нея. Но ако живеете в къща с двор ще имате най-доволното коте на света.
  • Белите котки са най-чувствителните и лесно раними маци. Те са изискани същества, които държат на територията и самостоятелността си. Не обичат да имате гости – стават нервни и раздразнителни. Но когато сте насаме – няма по-гальовно и обичливо същество. Смята се,  че белите писани се разболяват по-често от останалите.
  • Черните котки са най-ласкави, но и най-страхливи, особено сред непознати. Свикнат ли обаче с вас ще откриете в тяхно лице най-верният приятел от котешкото царство. Те са кротки, възпитани и уважават личното ви пространство. А ако сте предубедени към котките с този цвят на козината, то помнете, че когато видите черна котка, тя просто отива някъде. Защо не в съседната стая на вашия дом?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.