MENU

Трикове с природни средства за по-плътни мигли

 

Трикове с природни средства за по-плътни мигли

Трикове с природни средства за по-плътни мигли

Миглите са смятани за символ на красота и женственост в множество култури. Ето защо от дълбока древност представителките на нежния пол (а дори и мъжете в древен Египет, например) ги подхранвали и укрепвали с всевъзможни природни средства. Те съдържат изцяло естествени съставки, които не предизвикват дразнения и всъщност правят погледа по-пленяващ. Опитайте следващите рецепти за по-плътни мигли и се радвайте на естествена красота.

1. Направете отвара от зелен чай, изчакайте малко да изстине и нанесете върху миглите с памучно тампонче. Зеленият чай стимулира растежа на миглите и успокоява очите.

migli52. Смесете няколко капки масло от репей с няколко капки витамин Е и нанесете с масажиращи движения в корените на миглите преди лягане. Сместа ще подхрани и хидратира миглите и ще ги направи по-обемни.
3. Смесете по една чаена лъжичка масло от репей, рициново масло и сок от алое вера и добавете няколко капки витамини А и Е. Изсипете сместа в чисто бурканче или друга подходяща опаковка и нанасяйте всяка вечер преди лягане. Избягвайте контакта с лигавицата на окото. Попивайте излишното количество с памучно тампонче.
4. Накиснете за няколко дни лимонови кори в зехтин или рициново масло. След това нанесете сместа с тампонче. Това ще стимулира растежа им.
5. Разбийте 1 яйчен жълтък и го нанесете върху миглите с памучно тампон. Изчакайте няколко минути и го измийте със студена вода или с памучно тампонче. Яйцата са неизчерпаем източник на протеини за косъма, така че по този начин ще подхраните и съживите всяка мигла.
6. Всяка вечер мажете миглите със зехтин.

7. Забъркайте смес от няколко капки бадемово масло и бебешко олио.

8. Макар и да не е природен продукт, вазелинът също е много ефикасен начин за подхранване и хидратиране на миглите, особено ако са слаби и накъсани. Мажете ги всяка вечер и ще помогнете на новите косъмчета да израснат по-здрави и плътни.

Разбира се, не бива да забравяте, че всичко в природата изисква време, за да порасне. Резултатът от приложението на природни средства върху миглите няма да се появи веднага. Но ефект със сигурност ще има! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.