MENU

ULTIMUNE by Shiseido – силата на вечната красота

technology1

ULTIMUNE by Shiseido – силата на вечната красота

Перфектното решение за красива кожа отвътре навън е вече факт. Комплексът Ultimune, разработван 20 г. от марката SHISEIDO, е същински „пазител на вечната красота“, защото прави много повече от това да възстановява уврежданията. Това е първият продукт, който реактивира мултизащитната сила на кожата, като я прави по-устойчива, защитава я, спомага регенерирането й и я укрепва. Ultimune е силата, от която се нуждае и Вашата кожа, за да остане млада максимално дълго време. Ето как!

Също както тялото, кожата има своя собствена имунна система, която я предпазва от агресорите на околната среда, стреса и стареенето. Тези фактори не само отслабват кожата, но и променят начина, по който изглежда. Това не е изненадващо след като тя е най-големият орган в тялото и първата линия на защитата му от бактерии и други вредителни, същевременно облекчаваща работата на имунната система.

И както изследователите са установили връзка между имунната система и цялостното здраве, така съществува връзка между красотата на кожата и състоянието на имунната система. Но клетките, които предпазват имунитета на кожата – Лангерхансовите клетки, открити през 1868 г. от д-р Лангерханс, представляват само около 2 до 5 % от епидермиса.

ultumune_complex1

Shiseido откриват, че мултизащитната сила на кожата, тази която я предпазва и поддържа нейните баланс, здраве и красота, е изложена на рисковете на външните агресори, емоционалния стрес и стареенето. Вече над 20 г. отдадеността и ентусиазмът на д-р Юничи Хосой към тези „малки пазители“ водят изследователите на Shiseido към фундаментални открития за директната, комплексна връзка между Лангерхансовите клетки и състоянието на кожата.

Успокояващи ензими на повърхността на Лангерхансовите клетки могат да засекат, когато стрес или външни вредители афектират кожата. Те се задействат и неутрализират агресорите преди да са увредили кожата. Д-р Хосой и екипът му обаче доказват, че Лангерхансовите клетки губят своята ефективност с напредването на възрастта и вследствие излагането на външни агресори и стрес. В резултат предупредителните сигнали, които кожата изпраща, когато е изложена на UV лъчение, химични субстанции или други стимули могат да бъдат елиминирани, а свръх реакцията – отслабена.

Така, за първи път в историята на козметиката, Shiseido успешно разработва комплекс, който действа директно върху Лангерхансовите клетки. Ultimune възстановява отслабените от агресорите на околната среда, стареенето и емоционалния стрес функции, подобрява защитните сили на Лангерхансовите клетки с 64 %, стимулира синтеза на колаген, подобрява хидратацията и подсилва кожната бариера.

За да предпазят кожата от нечистотии и оксидиран себум, учените разработват уникален коктейл от растителни съставки, който поддържа сиянието на кожата – българска розова вода, акваинпул и ß-глукан, работещи в пълна синергия, за да събудят защитните функции на Лангерхансовите клетки. Към тях добавят екстракт от листата на гинко билоба, познат със своето антиоксидантно действие и ароматни билки от Азия и Запада (перила и дива мащерка), познати със своето антибактериално действие.

Ultimune

Благодарение на тази мощна натурална формула Ultimune активира 4 сили на кожата устойчивост, защита, регенерация, заздравяване, и й позволява да преоткрие своята красота: перфектна, безупречна, без несъвършенства, сияеща от здраве, без видими признаци на стареене.

Името Shiseido произлиза от изречение в класически китайски текст, който се превежда като: „Ценете добродетелите на великата земя, които подхранват новия живот и придвижват напред нови ценности.“ Вярна на своя произход, компанията винаги е използвала неподражаеми технологии и красиви опаковки в желанието си да подобри всички аспекти от живота на своя потребител. Ultimune  не прави изключение.

С революционната си формула, футуристичен дизайн и флорален аромат (нотки на роза и цвят на лотос) за оптимално благосъстояние, той заема ключовото 2-ро място в разкрасителния ритуал на Shiseido, който можете да прилагате ежедневно у дома.

Ultimune angle 06_HD_1

1. Подгответе кожата за ежедневния ритуал за красота с 2 стъпки:

  • Почистете, за да отстраните замърсяванията и следите от грим
  • Използвайте омекотяващ продукт, за омекотяване на роговия слой и да спомогнете абсорбционната способност на кожата.

2. Активирайте мултизащитната сила на кожата с ексклузивния продукт Ultimune на Shiseido, за да се справите с видимите увреждания.

3. Коригирайте като използвате подходящата за вас линия грижа за кожата: серум, дневен/нощен крем, околоочен крем.
Можете да добавите и продукт с грижа за кожата, за да таргетирате специфичен проблем, ако е необходимо.

Ultimune и Shiseido подчертават нова ценност за марката, оптимизирайки потенциала на всяка жена, без оглед на възраст, раса или тип кожа, за да й дадат неограничен достъп до красотата, която се крие в нея.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.