MENU

5 аромата за успокоение на нервите

 

5 аромата за успокоение на нервите

5 аромата за успокоение на нервите

Ароматерапията е безценно средство за успокоение на психиката. А най-хубавото е, че можете да я прилагате в домашни условия. Затова, ако нямате време за йога, релаксираща музика или подходящ хранителен режим, просто вземете вана, запалете ароматна клечка или свещ, или купете освежител за въздух в някой от следните 5 аромата. Ефектът им върху нервната система е гарантиран.

ID-1001141241. Лавандула. Популярна съставка в повечето спа процедури, ароматът на лавандула помага на съзнанието да се отпусне, облекчава главоболието и мускулните болки, и предразполага съня. Добър вариант е преди лягане да мажете тялото си с лосион, съдържащ лавандула.
2. Мента. Освен че е полезна за храносмилането и помага при множество неразположения, ментата действа изключително успокояващо и ободряващо за мозъка. Тя избистря мисълта и прогонва стреса.
3. Рози. Според последните проучвания сладкият аромат на рози е популярен, защото това цвете се свързва с щастие, любов и жизнерадостност – емоции, които подпомагат облекчаването на стреса. Можете да сложите сапун с аромат на роза в банята или такъв душ-гел.
4. Зелена ябълка. Според изследванията ароматът на зелена ябълка облекчава главоболието и предизвиква лекота на съзнанието.
5. Цитрусови плодове. Цитрусовите плодове не само са полезни за кожата и здравето, но и ефективно подобряват настроението. Ароматът на лимонови кори може да премахне стреса, ароматът на грейпфрут предпазва от депресия и подобрява паметта, а ароматът на портокали зарежда с енергия. Предагаме ви да вземете вана с благоуханна пяна и да запалите същата свещ някъде наоколо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.