MENU

Освежете интериора с цветни бутилки

butilka1

Освежете интериора с цветни бутилки

Кой казва, че стъклените бутилки са предназначени само за съхраняване на течности? С малко креативност и свободно време можете да превърнете празния амбалаж в оригинален и свеж цветен акцент в интериора на дома си. Ето няколко идеи.

Преди да пристъпите към какъвто и да било творчески проект, трябва да подберете подходящи бутилки. Най-добре би било да са различни по форма и размер, а дори и по цвят. А за повече ефект е хубаво да са от прозрачно стъкло, тъй като пречупването на светлината през него ще придаде повече пъстрота и уникалност на труда ви.

Ако искате бутилки в определен цвят, но не успявате да откриете такива, то много лесно можете да преобразите наличните с водни бои. Така ще бъдете сигурни, че ще са в хармония с цялостния декор. След това ги напълнете с пръст или вода, втъкнете в тях подходящи цветя и ги поставете на избрано от вас място.

butilka2

Можете да поставите три или повече бутилки в различен цвят и форма като вази с цветя в средата на масата за хранене и ще придадете точната доза свежест и цвят на цялата стая. За още повече цвят, вържете по една панделка на гърлата им.

А можете да превърнете празните бутилки в друг тип декоративен елемент за масата или за перваза на прозореца, а защо не и в антрето? Необходима ви е бутилка с широко гърло, която напълнете със смес за потпури или с оцет и пъхнете любим зеленчук. От парче мека тел пък можете да оформите практична дръжка.

butilka3

Празните бутилки от алкохол също могат да намерят приложение в интериора. Подберете онези с оригинална форма и цвят и ги поставете на различни места в дома – върху някой шкаф, в ниша, в ъгъл край цветята, в градината. В тях можете да втъкнете сухи цветя или клонки, бамбук на щастието или други подходящи елементи.

butilka5

Особено ефектен и практичен декоративен елемент се получава от бутилка за вино с по-заоблен силует или друго по-симпатично ниско шише, които да изпръскате с черен матов спрей. Можете да го превърнете в стилна ваза като завържете сезалова панделка на гърлото и втъкнете бели цветя в него. Или пък да го използвате като оливерник като залепите оригинален етикет и запушите с коркова тапа.

butilka6

В някои от цветните бутилки можете да вмъкнете малки лампички, а ако гърлото е по-широко, дори и свещ. Така ще си направите великолепни декоративни лампи, идеални за балкона, например. Същият ефект можете да постигнете и ако поставите осветление зад шишето.

butilka7

В случай, че не искате да използвате празните бутилки за съхраняване на растения, то просто ги напълнете с оцветена вода, добавете малко пясък, мидички или камъчета, а гърлото използвайте като свещник. Ще получите също толкова различен и жизнен акцент за интериора.

butilka4

Превръщането на празните бутилки в цветен акцент от интериора не само ще ви позволи да освежите атмосферата, но и да направите първата крачка към по екологично съобразен начин на живот. Заслужава си да опитате, не мислите ли?

 

One Response to Освежете интериора с цветни бутилки

  1. Avatar Zornitsa says:

    Superski idei!az sum oblepvala malko shishence s paieti i stana sushto mnogo krasivo :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.