MENU

Хиалуронова киселина – нужната козметична съставка

 

Хиалуронова киселина – нужната козметична съставка

Хиалуронова киселина – нужната козметична съставка

Хиалуроновата киселина е една от най-често срещаните козметични съставки в хидратиращите продукти за лице, особено в тези с anti-age действие и за зряла кожа. Но знаете ли какви са нейните функции и защо е толкова необходима за кожата?

Хиалуроновата киселина e естествено налична в съединителната тъкан биокативна съставка, осигуряваща еластичност и попълване на бръчките. Всъщност я наричат „фонтанът на младостта“, защото действа като еликсир за кожата. Тя се свързва с големи количества вода, което подпомага стегнатия й и младежки вид, попълва бръчките и подпомага регенерацията при сериозни тъканни нарушения.

За съжаление, с напредване на възрастта самостоятелният синтез на хиалуронова киселина отслабва. Така количеството на вода в клетките и тъканите намалява и кожата става по-мека и безформена – един от основните признаци за стареене, който се засилва след навършване на 40 години.

Решението за възстановяване на баланса е употребата на козметични продукти с с хиалуронова киселина. Обикновено разделена на по-малки фрагменти и комбинирана с други активни съставки за по-лесно усвояване, тя прониква в дълбочина и подобрява способността на клетките да поемат и задържат вода. Така кожата постепенно възстановява изгубения си овал, подобрява еластичността си и изглежда младежки жизнена, с по-малко бръчки.

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Вижте кои продукти в търговската мрежа съдържат така нужната козметична съставка хиалуронова киселина и не подценявайте присъствието й в грижите за всяка част от грижите за лицето и шията – особено след 35-годишна възраст.

One Response to Хиалуронова киселина – нужната козметична съставка

  1. Да, вече съвсем спокойно можем да кажем, че именно това е една от липсващите състваки една жена да се чувства напълно щастлива и доволна от външният си вид.За щастие тази сфера не спира да се развива и да ни предлага все понови процедури, с които да изглеждаме по млади и красиви.Статията ви е невероятна.Може би наистина когато са комбинирани и с други състваки и здравословен начи нна живот кожата ни ще изглежда перфектно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.