MENU

Лятно кино на Витоша от 1-ви юни!

kino2

Лятно кино на Витоша от 1-ви юни!

Лятно кино под открито небе ще радва гостите на Витоша през целия активен сезон 2014 г. От 1 юни до месец октомври ще бъдат прожектирани по 2 филма всяка събота и всяка неделя – първата прожекция ще е в по-ранен час и съобразена с интересите на децат, а вечерната за всички останали, решили да се откъснат от градската среда.

Инициативата за лятно кино се реализира по повод 80-годишнината на природния парк, която се чества тази година. Кинобаза „Витоша“ (както е наречено) е разположена не далеч от Дендрариум Витоша, Музея на водното конче, Музея на Совата и Музея на мечката, което позволява на малките и големи посетители да се наслаждават на Седмото изкуство заобиколени от природата и същевременно да опознаят по-добре планината.

По думите на Снежана Петрова, директор на Природен парк „Витоша“, сградата, в която се намира кинобазата е изцяло нова. Тя се издига на едно символично за парка място, където някога е имало пионерски лагер. И преди да сте се възмутили ще побързаме да ви успокоим – при хубаво време видеостената ще бъде изнасяна на открито. Което означава почти цяло лято.

lqtno_kino

При неблагоприятни метеорологични условия кинобаза „Витоша“ ще дели един покрив с детския екостационар, където подрастващите могат да добият по-детайлни знания за Витоша и за природата като цяло. Именно затова, изборът на място за лятното кино не е случаен – част от филмите ще бъдат посветени на природата с цел да се подпомогне популяризирането на Природен парк „Витоша“, както и защитата на неговите блага.

Цените на билетите за прожекцията са почти символични – за деца – 1 лв., за възрастни – 3 лв. Но тъй като салонът не е голям, може би е добра идея да предвиждате по-рано кога ви се гледа филм сред природата.

Лятното кино на Витоша се намира вдясно на пътя от кв. Бояна към м. „Златни мостове”, на един километър след разклона за Копитото. Ако сте решили да отидете с градски транспорт, преди това проверете разписанието тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.