MENU

Уилям и Кейт станаха родители на момиченце

william_kate1

Уилям и Кейт станаха родители на момиченце

Съпругата на британския принц Уилям и херцогиня на Кеймбридж – Катрин, е родила момиченце, съобщи дворецът Кенсингтън. Малката дама със синя кръв се е появила на бял свят без усложнения в 10.30 ч. и тежи 3,7 кг.

Според официалната информация до момента на раждането щастливите родители не знаеха пола на бебето си. И все още не е ясно как ще се казва то. Като вероятни имена обаче се сочат Алис, Елизабет, Шарлот или Виктория.

Около 6 ч.  местно време тази сутрин Кейт е била откарана с кола в частното отделение “Линдоу” на болницата “Сейнт Мери”, в западната част на Лондон. Съпругът й бил до нея по време на раждането.

Щастливата вест за второто кралско бебе бе съобщено по традиционния начин – с лист, поставен пред Бъкингамския дворец. По протокол бяха изстреляни топовни гърмежи – 62 от лондонския Тауър и 41 от Грийн парк, който е близо до Бъкингамския дворец. На всички официални сгради бе издигнат националният флаг.

kate1

Новороденото е на четвърто място в линията за наследяване на британския трон. Начело е престолонаследникът принц Чарлз, дядо на очакваното бебе. Втори е синът му принц Уилям, а трети – неговият първороден син Джордж, който се роди през юли 2013 г. Премиерът Дейвид Камерън пожела успех на херцогинята на Кеймбридж, обявявайки, че цялата държава ѝ желае да бъде добре.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.