MENU

Топ летни спортове за отслабване

lqto_sport

Топ летни спортове за отслабване

По-дългите дни и по-високите температури правят лятото идеалното време за отслабване. Затова, ако през зимата сте натрупали някое и друго килце, сега е моментът да се възползвате от предимствата на сезона като включите някой от топ летните спортове в режима си. Ето кои са те:

lqto_sport71. Каране на ролери
Това съвсем просто, но много забавно занимание изисква само чифт кънки с колелца и подходящ терен (паркове и градинки с алеи, велоалеи). Ще ви се струва, че се плъзгате над земята докато ролерите сами вършат работата си, а именно – перфектно стягане и оформяне на мускулите на краката. Е ще ви е нужна и малко концентрация, за да поддържате баланс, но с времето ще го превърнете в рефлекс. Само не забравяйте да се екипирате с каска и предпазители за коленете и лактите.
Калории, изгаряни за 1 час време: 375 – 675
2. Плуване
Не случайно професионалните плувци се славят с една от най-атлетичните фигури в света: плуването осигурява интензивна тренировка на мускулите на цялото тяло. Освен това не натоварва ставите и отпуска съзнанието. А като бонус получавате перфектно разхлаждане в летните жеги.
Калории, изгаряни за 1 час време: 350 – 550

3. Екстремни водни спортове
Ако сте от късметлиите, живеещи в близост до воден басейн, то възползвайте се. Грабвайте сърфа, водните ски, уейкборда или каквото ви влече и се отдайте на адреналин. В краен случай може да наемете водно колело или лодка и също да натоварите мускулите на краката и ръцете. Само не забравяйте слънцезащитния крем 😉
Калории, изгаряни за 1 час време: 500-700

Прочетете още:

Най-популярните водни спортове – предимства и недостатъци

4. Колоездене
Карането е чудесен спорт за трениране на мускулите на краката. В допълнение той подпомага действието на сърцето и борбата с наднорменото тегло. За допълнително натоварване е препоръчително да избирате по-стръмни терени като планински пътеки или хълмисти градски пътища.
Калории, изгаряни за 1 час време: 500-750

lqto_sport65. Планински преходи и скално катерене
Ако планината и екстремните спортове са вашата страст, то се възползвайте от всяка свободна минута да им се насладите. Сред природата дори не ви е нужна компания – освен, че тренирате мускулатурата на долната част на тялото, съзнанието релаксира пълноценно. При скалното катерене е необходима повече концентрация, но пък укрепвате мускулите на ръцете и краката, както и гръбначния стълб.
Калории, изгаряни за 1 час време: 500 – 600
Прочетете още:
Планински походи за по-секси и спортна фигура
6. Волейбол
Без значение дали предпочитате играта под парещото слънце на плажа или традиционния отборен вариант, този спорт осигурява една забавна, състезателна тренировка. Докато горите калории, подобрявате координацията между очите и ръцете си. А за да поддържате топката в играта се налага да скачате, тичате и да се хвърляте – все движения, които подпомагат отслабването.
Калории, изгаряни за 1 час време: 185-285

Прочетете още:

Плажен волейбол – спортът на лятото

И така, кой е вашият летен спорт за отслабване?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.