MENU

Светът на орхидеите разцъфва в изложба

orchids

Светът на орхидеите разцъфва в изложба

Ако орхидеите са любимите ви цветя, но не успявате да ги отгледате в домашни условия, то можете да се насладите на пъстротата и красотата им на тематичната изложба “Орхидеите”, която се откри днес в Ботаническата градина на Българска Академия на Науките. 

Тематичната изложба ще бъде на ваше разположение от 22.02. до 02.03 от 10:00 до 17:00 ч. всеки ден. На 22 и 23 февруари от 11.00 и от 15.00 часа ще можете да получите и съвети по отглеждането на този вид цветя. Макар да е събрана само малка част от многообразието на едно от най-големите растителни семейства, тя е достатъчна да вдъхне освежаваща доза пролетно настроение.

Топлата и слънчева зима обаче е затруднила организаторите да определят датите на тазгодишната изложба на Ботаническата градина. “Като растения със собствен характер, за част от видовете цъфтежът се определя от топлината и те почти прецъфтяха”, отбелязват специалистите. Други видове трябва да натрупат определен брой часове слънчево греене, за да цъфнат, а някои се водят от нарастването на деня и чакат календарното си време. Все още цъфтят пантофки и хибридни цимбидиуми, започнал е цъфтежът на дендробиумите.

Орхидеите са едни от най-аристократичните цветя, а заради красотата си са избрани за национални символи на множество държави. Потопете се в техния свят на опияняващ аромат и пъстроцветна окраска.

Изложбата на цветя в Ботаническата градина на БАН ще продължи и след това с изложение на цъфнали азалии, антуриуми, новозеландско коледно дърво, стрелиция, тунбергии, геснериеви и сукуленти. Можете да я посетите от 5 до 15 март от 10.00 до 15.00 часа.

Ботаническата градина на БАН се намира в подножието на Витоша, на “Околовръстно шосе”, между бул. “България” и бул. “Черни връх” в София.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.