MENU

“Довиждане засега”

 

 

Издател: КИБЕА
Автор: Лори Франкел
Страници: 384
Цена: 18 лв.

Компютърният програмист Сам, работещ в компания за онлайн запознанства, създава програма за търсене на сродни души. Самият той среща своята сродна душа, Мередит, благодарение на тази програма. Това е неговата голяма любов.

Когато бабата на Мередит почива, Сам създава нейна компютърна проекция, основана на електронния архив от имейли, фейсбук публикации и видеоразговори, като иска да помогне на приятелката си да преодолее дълбоката си скръб и да се сбогува по-леко с възрастната жена.

Dovijdane zasega1Този софтуер добива популярност и се оказва изненадващо успешен – мнозина са онези, които трудно понасят загубата на своите близки и имат нужда да продължат да общуват с тях.
Възможно ли е една компютърна програма да заличи границите между живота и смъртта? Илюзия ли е този вид общуване или е нещо повече – надникване в полета, чужди на реалния живот? Утешима ли е болката по изгубените любими хора?
Това е роман за любовта, която преминава границите на живота, когато различните обстоятелства разделят хората.
Лори Франкел живее на един много стръмен хълм в Сиатъл заедно със съпруга си, четиригодишния им син, любимото бордър коли и планина от книги. Родена е на Източното крайбрежие – факт, за който хората често се досещат, още преди да е казала и дума.
Автор е на два романа – “Атласът на любовта” и “Довиждане засега”, а в момента работи върху третата си книга. Лори изоставя кариерата си на колежански преподавател по творческо писане, литература и социология на пола и с вълнение, почит, благодарност, а на моменти и с ужас посвещава цялото си време на писателското поприще. Освен това е почитател на бейзбола, обича супите, театъра и практикува йога.

И още – Лори обича четенето и читателските клубове, и е член на Siattle7Writers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.