MENU

“Морето на спокойствието”

Издател: Тиара Букс
Автор: Катя Милей
Страници: 560
Цена: 17,99

“Спиращо сърцето, емоционално пътешествие от първата до последната дума. Несъмнено любимата ми книга за тази година…, а вероятно и за вечни времена”Колийн Хувър, бестселъров автор на “Ню Йорк Таймс”

“Аз живея в свят без магия или чудеса. Място, където няма ясновидци или върколаци, без ангели или супер момчета, които да те спасят. Място, където хората умират, музиката се разпада и животът е гаден. Толкова силно съм притисната към земята от тежестта на реалността, че понякога се питам как намирам сили да вървя”.

TheSea_2Бившата талантлива пианистка Настя Кашников иска две неща: да завърши гимназия без никой да разбере за миналото ѝ и да накара момчето, което ѝ отнема всичко – самоличността ѝ, духа ѝ, волята ѝ за живот – да си плати.
Историята на Джош Бенет не е тайна – всеки човек, който е обичал, му е отнет, докато навършва седемнадесет и никой не му е останал.
Сега всичко, което желае Джош, е да бъде сам и хората му го позволяват, защото, когато името ти е синоним на смърт, всеки е готов да ти осигури личното пространство. Всеки, с изключение на Настя – мистериозното ново момиче в училище, което започва да се появява и няма да си отиде, докато не проникне във всеки аспект от живота му.
Но колкото повече той я опознава, в толкова по-голяма загадка се превръща тя. Докато връзката им укрепва и въпросите без отговор се трупат, Джош започва да се пита, дали някога ще научи тайните, които тя крие, и дали наистина иска да ги узнае.
Морето на спокойствието е наситена, прочувствена и брилянтно поднесена история за едно самотно момче, емоционално крехко момиче и чудото на втория шанс.

Катя Милей завършва Гимназията по изкуства Тиш към Ню Йоркския университет, направление Филмова и телевизионна продукция и е работила като телевизионен продуцент, учител по Филмово изкуство и сценаристика. В момента живее във Флорида заедно със семейството си. Дебютният й роман “Морето на спокойствието” е сред номинациите на Гудрийдс за най-добър тийн роман на 2012-та година. Книгата получава награда Алекс на Американската библиотечна асоциация и е обявен за една от “Най-добрите книги на 2013-та година” от “Скуул Лайбръри Джърнъл”. Отличена като най-добра книга за 2013-та според редакторите на Амазон, преведена на повече от петнадесет езика, “Морето на спокойствието” се превръща в един от литературните шедьоври на 2013-та година.

Written by:

Published on: 19/10/2015

Filled Under: Книги

Views: 2717

, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.