MENU

Мицеларно мляко – новият рефлекс за почистване и демакииране на кожата

ad1

Мицеларно мляко – новият рефлекс за почистване и демакииране на кожата

Често забравяме, че почистването и демакиирането е първият жест в грижата за кожата, независимо дали се гримираме или не. Това е навик, който трябва да се създаде приоритетно за запазване на здравето и красотата на уязвимата и деликатна кожа. И тъй като тя не се чувства комфортно и добре хидратирана с всякакъв мицеларен продукт за демакииране, A-Derma създаде първото мицеларно мляко, 1-ят жест-грижа за уязвимата и деликатна кожа. Научете повече за него!

Всеки ден, върху епидермиса се натрупват нечистотии, които го задушават – остатъци от грим, замърсявания от физиологичен произход (себум, пот, мъртви клетки) и такива от заобикалящата ни околна среда (прах, замърсяване). Почистване-демакиирането е единственият жест, способен наистина да направи кожата чиста, позволявайки й да бъде изцяло фокусирана върху възстановяването си през нощта. По-чиста, тя е по-здрава, с по-изразен комфорт, по-сияеща, а също и по-податлива на действието на продуктите за последваща грижа.

В аптеката, всяка 2-ра жена прави избор с мицеларен продукт за демакииране. Защото е сигурна в решението, което тази технология дава, съчетавайки научно признати предимства като ефикасност, бързина, удоволствие и толерантност. Въпреки това, тя не е в „единодушие” с всеки тип кожа. Ето защо лаборатории A – Derma създадоха формула специално за уязвимата и деликатна кожа – демакиираща грижа с висока толерантност, способна да отстрани бързо всякакви замърсявания, като едновременно хидратира и възстановява баланса на хидролипидния филм на кожата.

Мицелите са сфери, съставени от повърхностно-активни вещества, притежаващи една хидрофилна и една липофилна част, която посредством своя химичен афинитет улавя мазните замърсявания на повърхността на кожата. Благодарение на технологичната иновация RHEA-FLUID® мицеларната технология е вложена за 1-ви път в демакииращо мляко.

Sensifluid Мицеларно мляко от A – Derma e 1-то мицеларно мляко на пазара! В сърцето на текстура мляко е заключена динамична мрежа с двойно предимство:

Sensifluid lait mic_11) Мляко, което „улавя“ замърсяванията, вместо да ги „разрежда“ и което не се нуждае от никакво изплакване. Благодарение на меката и ултра-плъзгаща се текстура, с ефект на „възглавничка“ между памука и кожата, мицеларното мляко Sensifluid осигурява почистване и демакииране с изразена грижа, по-бързо и без търкания. Перфектно и нежно почистена, кожата „блика от здраве“.
2) Мляко, което освобождава активни мицели върху кожата. В контакт с нея, формулата се „чупи“ и отделя водна фаза. Съдържа овлажняващи и почистващи агенти в мицеларна текстура за съхраняване на хидролипидния филм на повърхността.
Мицелите Sensifluid са със 100% растителен произход и съчетават едновременно нежно повърхностно-активно вещество, кокоглюкозид (създава мицели с доста голям размер, които остават на повърхността и не проникват в кожата, за разлика от класическите повърхностно-активни вещества), и воден емолиент – глицерин. Това позволява почистване и демакииране на кожата, като се съхранява равновесието на хидро-липидния й филм. Растителната активна съставка, Овес Rhealba®, допълва формулата със своите дълбоко успокояващи свойства, безценни за уязвимата кожа.

Обикновено мицеларната ефикасност е възможна само във водни или много флуидни текстури. Как A-Derma успя да разработи тази технология в мляко?

Всичко се основава на динамична мрежа в текстурата, която е рео-трансформируема. В началото, гъста и гелообразна, при нанасяне тя става много флуидна. От една страна това намалява търкането при нанасяне – особено важно за уязвимата и деликатна кожа. От друга, когато текстурата става много флуидна, мицелите в млякото, стават мобилни, а от там и активни.

Какви са предимствата на Sensifluid демакииращо мляко от A – Derma?

Това е 1-то мицеларно почистващо и демакииращо мляко – за лице, очи и устни.

То е уникален демакииращ жест, който съчетава:

  • Комфорт с млечна гелообразна фаза за по-малко агресивни търкания, анти-контакт „памук-кожа“
  • Свежест, благодарение на динамична мрежа, която позволява трансформиране при нанасяне на текстурата мляко в свеж успокояващ флуид
  • Толерантност, благодарение на мицеларната форма
  • Натуралност на активните съставки, хидратация и респект към хидролипидния филм
  • Минималистична формула (само 13 съставки за демакииращо мляко).
  • Бързина, жест 2 в 1, благодарение на трансформирането на млякото във вода, които не изисква нито изплакване, нито лосион-тоник.

Нанасяйте с помощта на памучен тампон ежедневно сутрин и/или вечер.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.