MENU

Натурални средства за почистване на грим

Натурални средства за почистване на грим

Натурални средства за почистване на грим

Гримът е чудотворно средство за разкрасяване, но почистването му от лицето в края на вечерта е от изключително значение за състоянието на кожата. И въпреки че в търговската мрежа се предлагат многобройни марки продукти за целта, лицето на някои е дами е изключително чувствително дори към най-нежните козметични съставки. На тях, а и на всички, които предпочитат по-естествени начини за разкрасяване, предлагаме 5 натурални средства за почистване на грим.

zehtinКраставица
Заради овлажняващите си свойства, дължащи се на почти 90 % съдържание на вода, краставицата ще остави кожата ви богато овлажнена и свежа. Нещо повече, освен че ефективно ще почисти грима от лицето ви, тя ще ексфолира мъртвите клетки и по този начин ще елиминира напълно нуждата от друг тип скраб. Можете да използвате сока на една краставица или да я смачкате на каша в блендер.
Зехтин
Освен, че е полезен за организма, зехтинът е по-добро средство за почистване на грим от обичайните козметични формули, защото е природен продукт и по-малко агресивен към кожата. Освен това не предизвиква запушване на порите и изсушаване. Можете да го използвате самостоятелно или да го смесите с масло от хамамелис, което съдържа допълнителни почистващи агенти.

Соево мляко и банан

Това е една от перфектните комбинации за почистване на грима от лицето. И двете съставки съдържат ензими, които разтварят мръсотията и цветните пигменти. За да приготвите сместа, разрежете и намачкайте банана и добавете соевото мляко. Продължавайте да мачкате до образуване на хомогенна смес, която нанесете върху лицето. Оставете няколко минути и изплакнете с хладка вода.

Бадемово млякоbadem
Действа изключително почистващо, а ензимите в състава му с лекота премахват мазнините, мръсотията и грима от деня. Извлича се от бадемовите ядки, но за разлика от другите видове мляко не съдържа лактоза. Можете да го получите като пуснете в блендера няколко бланширани бадема докато се превърнат в пенлива и креместа текстура. Поставете малко от нея върху памучно тампонче и внимателно разнесете по лицето с въртеливи движения докато премахнете всичко. Съхранявайте в хладилник не повече от седмица.
Кокосово масло
Високо наситено с мастни киселини, то почиства и хидратира кожата, без да я утежнява или да запушва порите. С лекота премахва грима от очите, а в допълнение действа противовъзпалително, антигъбично и антибактериално, което ще улесни лечението при кожни проблеми. Подходящо е за всякакъв тип кожа. А ако го нанесете и след почистването на грима ще действа по-мощно и от нощен хидратант.

Натуралните съставки за почистване на грима нямат негативни странични ефекти върху кожата, лесно можете да ги откриете в магазините, действат безопасно и са изцяло от природата. Така че дори да нямате много време да си ги приготвяте у дома, поне веднъж ги опитайте. Вероятно ще оцените предимствата им.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.