MENU

Лесни начини да разведрите партньора си

dvojka7

Лесни начини да разведрите партньора си

Всеки има своите лоши дни. И когато това е партньорът ви в живота, негативното му настроение много лесно може да погълне и вас. Вместо да чакате бурята да отмине обаче, в такива моменти трябва демонстрирате подкрепа като измислите бързи и креативни начини да повдигнете духа му. Ето няколко идеи.

1. Излезте на разходка. Дори да е последното нещо, което той иска да направи, се постарайте с всички сили да го убедите. Само след няколко минути на свеж въздух съзнанието му ще се проясни, лошите мисли ще изчезнат, а движението ще стимулира прозиводство на ендорфини (хормони на щастието). Може дори да се разговори.

nastroenie22. Разходете се с колата. Кога за последно сте се качвали в автомобила и сте тръгвали накъдето видят очите? Ако партньорът ви няма желание да върви пеша, предложете му да направите обиколка на града или пък да посетите някое любимо ваше кътче в покрайнините. Не случайно казват, че природата лекува 😉
3. Посетете любимо място. Може да е зимната пързалка. Или парка. Или магазина за спортни стоки. Или зоопарка. Всяко място, което има отношение към интересите или спомените му е подходящо. Понякога една вечеря в любим ресторант може внезапно да разсее облаците. А може би билет за среща на любимия му отбор или група?
4. Отидете на кино. Няколкото часа в тъмния киносалон в компанията на любими герои наистина вършат чудеса с лошото настроение. Ако пък сюжетът включва романтична линия или персонаж с по-тежка съдба от тази на партньора ви, може би той ще се замисли какъв късметлия всъщност е. И вероятно ще се усмихне.

5. Въвлечете го в някаква организационна дейност. Ако имате купища сметки, документи или снимки за систематизиране, помолете партньора ви за помощ. Или пък ангажирайте вниманието му с подредбата и почистването на кухненските шкафове, аптечката, приборите. Нали знаете, че околната среда е от значение за настроението?

6. Ангажирайте го с дома. Създаването на уют и комфорт в жилището, което споделяте заедно, е чудесен начин да се сближите. И да стопли душата му. Направете списък с вещите, които искате да купите, свалете тапетите или просто разместете мебелите и обсъдете идеи за декориране. Разговаряйте.

nastroenie17. Сгответе нещо заедно. Въпреки че обикновено човек няма желание за ядене, когато е в лошо настроение, това начнание може да накара партньора ви да се почувства полезен. И апетитът му да се разбуди от всички подправки и вкусотии, които предстои да вкуси. Дори само от любопитство какво е направил.
8. Идете на пикник. Ако времето го позволява, разбира се. Пригответе сандвичи, плодове, закуски, напитки, одеяло, хубава книга и въдица (за всеки случай). Това е чудесен начин да възродите романтиката и спонтанността, а също и да се откъснете от динамиката на деня. В студеното време, можете да пренесете пикника на пода у дома.
9. Поканете гости. Малко клюки, студена бира и безгрижни моменти с най-близките приятели или членове на семейството също могат да свършат работа. В крайна сметка тези хора познават партньора ви почти колкото себе си – така че определено ще знаят ефективни начини да го разведрят. И недейте да ревнувате, че това не сте вие. Понякога е по-лесно нещата да си дойдат на мястото по мъжки. А заслугата за това ще е изцяло ваша – половинката ви ще го знае.

Прочетете още:

10 лесни съвета за щастлива връзка

А вие прилагали ли сте някой от тези трикове или имате собствено лекарство за лошото настроение на партньора ви?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.