MENU

12 приложения на използвани торбички чай

torbi4ka_4ai

12 приложения на използвани торбички чай

Ползите от чая са добре известни, но може би не всеки знае, че освен като напитка, чаят може да се използва и след това. Как ли? Преди да изхвърлите използваните пакетчета чай, помислете отново. Ще ви представим няколко практични начина за повторно използване на чаените торбички.

1. Черният чай може да бъде средство за почистване на подове от тъмно дърво. Добавете няколко супени лъжици от използвания вече чай в топла вода и оставете да поври няколко минути. Прецедете и с готовия разтвор изтъркайте пода, за да заблести. Той може да бъде евтина алтернатива и на препарат за полиране на дървени мебели.

torbichka_4ai32. Черният чай почиства също стъкла и огледала. Разтворът, който използвахте за под, може ефективно да отстранява петна. За целта напоете чиста памучна кърпа и разтъркайте или напълнете бутилка за пръскане.
3. Използвани чаени торбички могат да отстранят и мазни петна по предмети като съдове за готвене, прибори за хранене и дори сребърни прибори. Също така може да натъркате захабените тигани или съдове, за да премахнете остатъчни миризми и да добият блясък.
4. Ако имате проблеми с миризмите в гардероба или просто искате да освежите аромата във вашия дом, можете да скриете торбички с изсушен чай с вкус на ванилия, мента или горски плод в областите, в които искате да ухае най-силно.
5. Смесете ги с пълнителя на котешката тоалетна. Ще неутрализират характерната миризма, без да пречат на котето.
6. Сложете няколко пакетчета чай и в хладилника, ако смятате, че не мирише на свежо.

7. Ако хвърлите няколко пакетчета в кофата за боклук, също ще предпазите помещението от нежелани миризми.

8. Можете да използвате пакетче чай, за да измиете неприятни миризми от ръцете си. Например след рязане на лук или чесън. След пушене също.

torbichka_4ai49. С чаени торбички може да „храните” и домашните растения. Те ще подобрят свойствата на почвата. Поставят се няколко торбички чай в кофа с вода. Когато водата се оцвети от чая, полейте с нея цветята. Разтворът ще предпази растенията от болести. А може и просто да разпръснете вътрешността на чаените торбички по повърхността на почвата.
10. Чаените пакетчета ще намерят приложение и във вътрешността на дрешници, чекмеджета и навсякъде, където има мишки, мравки или паяци. Гадинките не обичат миризмата. Ако искате да направите по-ефективна комбинация, напръскайте чая с ментово етерично масло.
11. Разкрасете кожата си със зелен чай. За да си приготвите тоник за лице ви трябват две супени лъжици използван зелен чай и лимон. Сложете продуктите в кипяща вода, после охладете течността и я прецедете до отстраняване на листните остатъци. Изсипете течността в спрей бутилка и я оставете в хладилника. Прилагайте върху лицето и шията два пъти на ден и ще бъдете изненадани от резултатите!

Прочетете още:

Отслабване със зелен чай

12. Охладени във хладилник торбички от зелен чай са ценен помощник срещу тъмните кръгове под очите. Поставете ги върху очите си за 15 минути. Тъмните кръгове ще намалеят, а малки рани и зачервявания, причинени от бръсненето ще се успокоят бързо, ако върху тях сложите пакетче. използвайте и при ухапвания или слънчево изгаряне.

Каквото и приложение да откриете за употребяваните торбички чай, сигурни сме, че резултатът няма да ви разочарова!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.