MENU

Viktor&Rolf представят бомбастична експлозия от аромати

V&R1_1

Viktor&Rolf представят бомбастична експлозия от аромати

Със своите колекции Viktor & Rolf винаги представят една мечта, не просто дрехи. Те пренасят тази мистерия и в двата си аромата Flowerblomb и Spicebomb, които дебютираха и на българския пазар, представени от L`oreal de Luxe.

Viktor & Rolf  гарантират, че Flowerbomb е много повече от парфюм, който има силата да накара живота да изглежда по-красив, да го окрили. „Този аромат ще ви изненада. Той е израз на желанието ни жените да споделят нашата мечта“.

От друга страна, мъжкият аромат Spicebomb е обещанието за еликсир с експлозивна персоналност. Удивителна. Взривяваща. Viktor&Rolf отново преобръщат установения ред и разкриват един безкомпромисен аромат – безпрецедентно мощен, дързък и чувствен…

Диамантът Flowerbomb – печат за оригиналност

V&R-018677_1Вдъхновени от начина, по който Yves Saint Laurent създава аура около дрехите си, дизайнерското дуо се стреми да направи марката Viktor & Rolf мощен източник на енергизираща сила и продукти, които провокират и успяват за развълнуват публиката. Те споделят едно и също желание за успех в създаването на един комплексен, мултифасетен аромат: автентичен и съвременен, Flowerbomb експлодира в букет от чувства с пристрастяващи флорални нотки, които оставят следа, сякаш са ураган. Чай и бергамонт, жасмин Самбак и портокал, катлея орхидея, фрезия, роза центифолия, пачули – тези мистериозни съставки създават един красив и топъл аромат, едно фантастично бягство от реалността.
„Създадохме аромата като използвахме максимума на цветята, изучавайки всеки отделен елемент на един букет“, обяснява Оливие Полж, един от трите „носа“, които седят зад аромата. Другите са Carlos Benaïm в Ню Йорк и Domitille Bertier в Париж.
Flowerbomb е същинска цветна експлозия, която има силата да кара всичко да изглежда много по-позитивно. След впръскване магическите емоционално наситени нотки мигновено ще събудят най-дълбоките ви чувства, оставяйки у вас впечатлението, че сте далеч от суровата действителност“, описват дизайнерите творението си. Защото Viktor & Rolf силно вярват, че истинската сила е силата на въображението.

Тъй като красотата е мощна сила, за аромата си Flowerbomb Viktor & Rolf избират диамант – символ на мечтата. Една цветна експлозия във флакон, изваян като мултифасетен диамант – най-здравият и най-неразрушим камък в света и същевременно крехък като отминаващите моменти, преходен като миг на очарователна красота. Този сияен флакон има елегантна розово-златиста капачка, вдъхновена от изящната фина бижутерия. И също като диамант, притежава мощната сила да пази тайните на този, който го носи.

Гранатата Spicebomb – оръжие за масово съблазняване

VIKTOR&ROLF_SPICEBOMB_50ML_WHITE_1“След създаването на Flowerbomb, изпитахме пристъп на завист: Защо ние нямаме право на наша бомба? Ами ако сега е времето да обогатим мъжката парфюмерия с един динамит? Ами ако най-накрая мъжете имат аромат, създаден специално за тях, който е също толкова изненадващ колкото Flowerbomb? Нещо, което ще направи…БУУУУМ!“, признават Viktor&Rolf.
И докато Flowerbomb е експлозия от цветя, Spicebomb е горене на подправки, със силни олфактивни контрасти. Изненадващ в началото, пристрастяващ с всяка следваща секунда той открива съвършения баланс между сила и елегантност, интензитет и деликатност. С характерен, неподражаем почерк оставя следата си като вълна от енергия и стил. Коктейл от мъжественост, изискано създаден от Viktor&Rolf.
„Всичко започна с името, „Spicebomb“. Viktor&Rolf ми казаха, че търсят  удивителен аромат с изобилие на подправки, един истински източник на пристрастяване, oстър и различен. Трябваше да е силна и мощна нотка, създадена от най-добрите сурови материали. Чили и шафран, бергамонт и грейпфрут, елеми и розов пипер – те се смесват, разделят се и изваждат на показ други свои игриви и обгръщащи страни, живи и хапливи акценти”, разказва парфюмеристът Оливие Полж, отново поканен да участва в изработката на аромата.

Флаконът на Spicebomb е не по-малко удивителен от този на Flowerbomb: скулптура от стъкло във формата на ръчна граната, гравирано с равни и мъжествени орнаменти. Ароматът се разкрива, след като се премахне щифтът с брандирано лого V&R. Шикозно изискано оръжие в черно и сребристо, заигравката с изкуството, характерна за Viktor&Rolf.

V&RДизайнерското дуо Viktor & Rolf (Viktor Horsting & Rolf Snoeren) печели за пръв път награда през 1993 г. след завършване на датската академия за изкуство. След като създават своя марка и участват в модни проекти в разнообразни галерии, през 1999 г. печели международна слава с първата си колекция Haute Couture в Париж, когато моделът Maggie Rizer носи 10 различни тоалета на пластове като руските кукли „Babushka“ с наметала, инкрустирани със скъпоценности.
Лятната им бяла колекция „Hymn of Love“ от 2002 г., която двамата считат за свое „кръщение“ в модния свят, е експресия на непринудеността и спокойствието. Те се заиграват с измеренията на лукса и елегантността като придават нов смисъл на думата „класика“.
Така, изучили всеки детайл от модата и изкуството, дизайнерите-магьосници на концептуалната мода Viktor & Rolf установяват свой собствен уникален стил като смесват своята чувствителност с непорочността и откриват точния баланс между концептуалното и комерсиалното, създавайки винаги сюреалистични заигравки с традиционното.
„В модата всичко е позволено. Обожаваме идеята да смесваме авангарда с холивудския блясък“, обясняват те. Модерните фини и изтънчени дрехи на Viktor & Rolf са преплетени с класицизма на модата, с нейните стриктни правила, форми, драперии и кройки.  По същия начин те създават парфюми, които ще разчупят нормите не само заради името или формата на флакона си, но и защото са уникална класика.

Колекциите на Viktor & Rolf  се продават в повече от 150 магазина в целия свят от Париж до Ню Йорк, както и в Далечния Изток Токио.

Written by:

Published on: 28/04/2014

Filled Under: Мода

Views: 1935

, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.