MENU

Какво си мисли той на първа среща?

Какво си мисли той на първа среща?

Какво си мисли той на първа среща?

Може би ти предстои първа среща с момчето, което харесваш? Или точно се връщаш от такава? И в двата случая бъди сигурна, че не си единствената, която е притеснена. Просто мъжете са свикнали да го „играят мачовски“ и да не показват емоции. Но вътрешно врят и кипят как ще се представят и какво ще си помисли за тях момичето, с което са излезли. За да намалим тревогата ти обаче, ще ти разкрием част от нещата, които вероятно преминават през главата му на първа среща.

Уплашен е до смърт
Дори да се държи хладнокръвно и сдържано, страхът го прояжда отвътре. Страх от това как ще се представи в очите ти на първата ви среща, какво ще си помислиш за него, дали няма да изтърси нещо глупаво или да прояви непохватност. Което може да е причина да се държи като абсолютен идиот на моменти (или през цялото време). Освен ако не те обиди, прости му поведението – той просто се старае да ти се хареса.

sreshta6Чуди се какво мислиш за него
Добре знаеш, че човек на думи винаги е силен, но когато дойде време за дела смелостта се изпарява. Е, и той го знае. Точно затова на първа среща умира да разбере дали първоначалната ти представа и реалното впечатление се припокриват и все още го намираш за готин. Може би не е подбрал добре дрехите си? Или заведението? А успяваш ли да видиш колко е умен наистина? Мъжете са суетни, не го забравяй!
Старае се да те впечатли
Отново резултат от суетата. Старае се да звучи интелигентно като говори за нещо интересно, да се прави на остроумен като пуска шегички (понякога неуместни), но всъщност, няма никаква идея какво да каже, за да те впечатли. И прави всички номера, които знае. Затова, ако чуваш само крилати фрази от фейсбук или вицове за борци, бъди снизходителна.
Изучава те
На първа среща мъжете винаги слушат какво им говориш, бъди сигурна. По този начин се опитват да разберат що за човек си, да опознаят интересите ти и да разгадаят странностите ти. Дори да се притесняваш от онова, което разказваш за себе си, бъди естествена и не преиначавай думите си, за да те намира за интересна. Това вече е факт, щом те е поканил на първа среща.

sreshta5Наблюдава те как се храниш
Вероятно в този момент коремът ти е свит на топка и трудно усещаш вкуса на храната, но помни, че начинът по който подхождаш към напитките и ястията, сервирани на масата му прави много голямо впечатление. Внимавай да не ядеш на големи хапки, да не отпиваш или дъвчеш шумно, а след като приключиш иди до тоалетната, за да провериш огледалото за остатъци между зъбите.
Следи езика на тялото ти
Начинът, по който се държиш, ще му подскаже как да действа по натам. Спазваш ли дистанция, срамуваш ли се или напротив, следваш неговите движения (накланяш се или се облягаш заедно с него), нервничиш или се държиш небрежно? Езикът на тялото ти ще разкрие дали би го допуснала по-близо до себе си, което може би ще определи да те покани или не на втора среща. Дай му знак, но не прекалявай.

Търси сигнал за физическо привличане
А той може да ги разчете във всяка твоя реакция. Може би се навеждаш към него, когато му говориш или го докосваш небрежно по ръката, докато се смееш на думите му? Или вървиш една крачка преди или след него, а ако неволно постави ръка на рамото ти се отдръпваш? Каквото и да правиш, увери се, че му даваш правилните сигнали, за да не останете и двамата разочаровани.

sreshta3Чуди се дали ще предложиш да си поделите сметката
Въпреки че правилото за първа среща повелява мъжът да плати сметката, възпитанието изисква ти да предложиш да платиш своя дял. А кавалерството изисква, той да ти откаже. Но по този начин ще спечелиш уважението му за това, че не го очакваш автоматично от него. А той ще изгуби твоето, ако ти позволи да се включиш. И не се прави на феминистка точно сега. Не спори, защото може по-скоро да засегнеш егото му. Просто попитай веднъж, след което му благодари.
Решава дали да те покани на втора среща

В един момент от първата ви среща, той вероятно ще се успокои и ще започне да мисли разумно. И точно тогава вероятно ще помисли над възможността да те покани на втора. Може би ще се чуди кога и как да го направи, къде иска да те заведе и най-важното – дали ще приемеш. Така че ако имаш интерес, опитай. Или не се ангажирай с конкретен отговор, но си остави вратичка. Може би най-хубавото предстои.

Чуди се дали остане по-дълго или да си тръгне по-рано
Това всъщност може би ще ти даде най-ясна представа дали първата среща е протекла добре. Решението му ще зависи от неговата преценка за ситуацията. Ако той развие нещата в собственото си съзнание, нищо няма да е в състояние да го спре да продължи настъплението към „втора база“ или да го прекрати още на старта.

Е, вече имаш един силен коз в ръкава си, с който можеш да се чувстваш по-спокойна на първата си среща. Или след това. И не забравяй, дори да не те покани на втора, той губи! А ти можеш да споделиш с нас какви мисли се въртят в твоята глава, когато излизаш с някое момче за първи път?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.