MENU

Как да се грижим за устните през зимата?

ustni_zima

Как да се грижим за устните през зимата?

Зимата е врага на цялата кожа, но особено потърпевши от хапливите й целувки са устните. Като незащитени от ниските температури, вятъра и влагата, те постоянно се напукват, изсушават и дори разраняват. С няколко експертни домашни съвета за грижа обаче, много лесно можете да ги поддържаме здрави, блестящи и изкусителни дори в най-мразовитите дни. Вижте от какви грижи се нуждаят устните през зимата и започнете да ги прилагате още сега!

ustni_zima41. Не излизайте с незащитени устни. Препоръчително е обаче да използвате балсам, червило или глос с хидратираща формула и SPF. Не забравяйте, че вредните UV лъчи достигат до нас дори и през зимата.
2. През деня редовно овлажнявайте устните с подхранващ балсам или крем, съдържащ хидратиращи съставки (витамин Е, пчелен восък, алое вера, глицерин, масло от ший). А също и преди лягане. За да проникнат по-дълбоко и ефективно съставките след нанасяне масажирайте леко с меката част на пръстите си.
Прочетете още:
Неустоимо сладки устни с новите Lip Butters от NIVEA
3. Преди да нанесете червилото или гланца, нанесете прозрачен балсам за устни и оставете да попие. Така ще осигурите защитен филм срещу пигментите и веществата в декоративната козметика, които биха могли да подпомогнат изсушаването. Все пак, специалистите съветват, в стидените зимни месеци да се доверявате на хидратиращи балсами за устни с нюанс.

Прочетете още:

Нежна грижа и цвят от Nivea Lip Care&Colour

Постигнете най-чувствените устни

ustni_zima34. Веднъж седмично е добре да ексфолирате устните, за да премахнете натрупаните мъртви кожни клетки. Можете сами да си приготвите скраб от вазелин и захар, който да втривате в устните или да се доверите на изпитания метод с четка за зъби. След приключване на процедурата, не забравяйте да хидратирате с балсам.
5. Чудесна терапия за устните ще бъде и намазването им с мед от време навреме. Благодарение на естествените си детоксикиращи и лечебни съставки, на сутринта те ще бъдат чисти, гладки и овлажнени.
6. Не облизвайте устните, за да ги навлажните. Това само ще ги изсуши още повече и ще подпомогне изпръхването им от вятъра. Не дърпайте и кожичките, които се появяват от изсушаването на устните, защото ще ги разраните. Вместо това приложете някой от изброените до тук съвети 😉
Прочетете още:
Как да имате естествено розови устни?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.