MENU

4 причини за липсата на секс във връзката

4 причини за липсата на секс във връзката

4 причини за липсата на секс във връзката

Сексът е ключов фактор за пълноценното развитие на една връзка. Той е физическата спойка във взаимоотношенията между двама души, които се обичат и виждат бъдещето си заедно. В началото сексът дори е доминантната страна от любовта ви и не можете да си представите момента, в който няма да се привличате, а ще предпочитате да се сгушвате във възглавниците, вместо в прегръдките си.

Е, след известно време (в повечето случаи след петата година) на съвместен живот осъзнавате, че това е Човекът, приемате неговите качества наред с недостатъците му, но… все по-рядко правите секс. Най-лошото е, че свиквате със ситуацията и не си позволявате да се замисляте много-много какво не е наред.

sex2Според проучване, десетки милиони семейства по света използват спалните си само за сън, а 15 на 100 от двойките правят секс по-малко от десет пъти годишно. Звучи ли ви познато? Ако отговорът е положителен и искате да възродите връзката си в интимен план, вижте кои са 4-те основни причини за липсата на секс във връзката и как да се справите с тях.
Проблем  No 1 – Умората
Решение – Почивката
Да, да, знаем какво ще кажете…  забързаният начин на живот, стресът в работата, липсата на пълноценен сън – фактори, които ви карат да се чувствате изстискани като лимони вечер. Ок, съгласни сме, че умората трудно се побеждава, но тя в никакъв случай, не е причина да не отделяте трийсетина минути (сутрин или вечер) за разгорещяване на страстите. Освен това е доказано, че колкото по-често правите секс, толкова повече ще ви се прави. Да не говорим колко по-качествен ще бъде сънят ви след това.

Проблем No 2 – Не се чувствате добре в тялото си
Решението – Погрижете се за себе си. Сега!

Твърде често, причината да нямате желание за секс е физическото състояние. Ако сте свалили няколко килограма и сте на път да преброите ребрата си, може и да не се чувствате „апетитна хапка“, но обратният вариант е още по-неприятен. На кого му се прави секс, когато се чувства като топка? Вместо да се депресирате, направете малки стъпки към здравословния начин на живот. Съвети и начини има безброй. Вечер не преяждайте, защото сексът не обича пълния стомах. И не на последно място – купете си подходящо за фигурата, но секси бельо.

Проблем номер 3 – Възрастови неразположенияsex1
Решението – В аптеката.
Вие имате нужда от двойно повече ласки, за да надвиете вагиналната сухота. Той пък има проблеми с ерекцията. Менопаузата също се отразява на либидото… Не се притеснявайте, това е нормално. Отговорът на смущенията ви се крие във взаимното ви желание да си доставите удоволствие. За целта или си запишете час при специалист, или отскочете до аптеката за лубрикант или хапченце, който ще свърши чудеса. А можете да изпробвате и някои храни – афродизиаци.
Проблем номер 4 – Децата!
Решението – Бъдете гъвкави.
Както вече казахме: нямате оправдание да не намирате време за себе си. Не децата са факторът, който пречи на близостта ви, а вие самите. Изпратете ги на кино или пица с баба и дядо или с друг роднина. Заведете ги на гости у техен приятел, после вие ще върнете жеста. Извикайте детегледачка за една вечер и отидете с партньора си на хотел. Мммм, освен романтична идея това е повод да развихрите въображението си.

Причините да не правите секс могат да бъдат разнообразни. Но, ако вие и партньорът ви се обичате и държите на съвместното си бъдеще, ще загърбите безсмислените оправдания и рутината и ше обръщате достатъчно внимание на интимните ласки. В противен случай един ден това може да се окаже ябълката на раздора помежду ви. Е, още ли сте тук?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.