MENU

5 вида билков чай срещу стрес

5 вида билков чай срещу стрес

5 вида билков чай срещу стрес

Стресът е навсякъде около вас – всеки ден, всеки час, а в някои случаи – дори всяка минута. И ако не бъде овладян навреме, ще погуби здравето ви – физически и емоционално. За щастие, чаша чай може бързо и ефективно да намали безспокойството и да успокои нервната система. Но не какъв да е чай, а от точно определени билки, чиито вкусови и ароматни качества са с доказано релаксиращо и възстановяващо за мозъка действие. Ето кои са те.

1. Чай от лайка
Билката може да е полезна за цялостното здраве, но научно е доказано, че е сред първенците в борбата със стреса. Затова след тежък ден вдигнете крака високо, за да възстановите кръвообръщението и се насладете на чаша чай от лайка, за да успокоите съзнанието. Глътка след глътка бръчките от напрежение по челото ще изчезнат, болките в мускулите ще отшумят, а настроението ще се подобри.

4aj2. Чай от липа
Тази ароматна билка отпуска мускулите и нервите, възстановява спокойствието на ума и подпомага събирането на мислите след стресова ситуация. Ако нервното напрежение е неразделна част от ежедневнието ви, включете 2 – 3 чаши в дневното си меню, например с междинните закуски. По този начин ще подхождате спокойно към проблемите.
3. Чай от мента
Тази билка е добре позната с ароматните си и вкусови качества, действащи благотворно върху храносмилането, мускулатурата и кожата. Но чаша чай от мента също толкова бързо и ефикасно ще отпусне и съзнанието ви. Богата на витамини А и С, камфор, магнезий, мед, желязо и полезни съединения, нейното охлаждащо и възстановяващо действие ще подейства като мехлем за тялото и душата.
4. Чай от лавандула
Ароматът на лавандула е един от най-препоръчваните при проблеми с безсънието и безспокойствието. Представете си тогава какво ще направи една чаша чай от тази билка. Достатъчно е да запарите няколко листенца преди лягане и да ги комбинирате с вана с няколко капки лавандулово масло във водата. Ще заспите като бебе и ще се чувствате като нови.

5. Чай от джинджифил
Имали сте лош ден? Този пикантен и ароматен корен ще възвърне силите и самообладанието ви. Освен това ще подпомогне детоксикацията на тялото ви, ще подобри храносмилането ви, ще успокои гаденето по време на бременност и ще подобри качеството на съня ви. С една чаша дневно стресът ще остане далечен спомен.

Консумацията на чай срещу стрес не е просто здравословна препоръка. Това е ефективен метод за лечение на множество неразположения, който не случайно заляга в основата на народната медицина, билколечението и древните практики. Изберете един от тези 5 вида чай и започнете да го консумирате всеки ден. Или ги редувайте за всеки ден от седмицата. Сами ще усетите разликата в психологическото си състояние.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.