MENU

Как да изберете правилната спирала?

 

Как да изберете правилната спирала?

Как да изберете правилната спирала?

Лесно ли избирате спиралата си за очи или се чувствате объркани, когато застанете пред редицата от марки? За обем, за по-плътни мигли, водоустойчива, без сплъстяване, за удължаване, с двойно, тройно действие – опциите са толкова много, а можете да си позволите само една. Да, за да задоволят капризите на потребителките, производителите са принудени да въвеждат постоянни иновации във формулите.

Но каква е разликата между всички тях и как всъщност да изберете правилната спирала?

Спиралата заема почетно място в разкрасителния ритуал на дамите. Дори онези, които не са любителки на грима, рядко излизат без малко туш на миглите за по-изразителен поглед. А по-екстравагантните стигат дори по-далеч, подбирайки синя, тюркоазена, лилава или какъвто друг цвят се предлага.

Вероятно като повечето средностатистически потребителки обаче, рядко се замисляте за съдържанието на опаковката и ефекта й върху миглите. Освен ако не търсите точно определения ефект на точно определената марка от рекламата, просто грабвате една и хуквате към касата. А следващия път, в зависимост от това дали сте били доволни от ефекта й, купувате същата или избирате друга.

Истината обаче е, че зад лъскавите, атрактивни, изкусителни и ярки опаковки се крие нещо повече от туш за подсилване цвета на миглите. Ефектът му се определя от формулата, което означава, че всяка формула е различна. Така ако искате обемни мигли, не можете да си купите спирала за удължаване, освен ако на етикета й не е изрично упоменато и че подобрява обема. Четчицата на спиралата също има значение –дебелата придава обем, тънката издължава и разделя, извитата – оформя и извива…

Предлагаме ви да прегледате последните изкушаващи предложения на козметичните гиганти за декоративен грим (някои със сигурност вече са ви пленили от телевизионния екран) и след това да направите справка с обясненията за формулите по-долу, така че по-лесно да изберете правилната спирала според търсения ефект.

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Спирала за удължаване – четчицата й обикновено има гъсти косъмчета, което позволява да нанесете повече туш върху миглите, особено на връхчетата. Те сякаш перфектно издължават, оформят и разделят всяка мигла.

Спирала за обем – за да станат по-обемни, миглите се нуждаят от повече плътност. А този ефект се постига с по-гъста формула, обогатена със специални  восъци или силиконови полимери, които обвиват плътно косъма и го карат да изглежда по-обемен.

Спирала без слепване – формулата съдържа съставки като копринен екстракт и глицерин, които се плъсгат по косъмчетата и сякаш ги стилизират в перфектно подредена редица една до друга. Това от своя страна позволява на този тип спирали да се нанасят на няколко пласта, без да образуват топчета.

Водоустойчива спирала – за да се задържа толкова дълго на миглите, формулата съдържа специални синтетични съставки, които отблъскват влага и вода. За съжаление обаче след по-дълга употреба те могат да изсушат и изтощят миглите. Затова ви съветваме да я слагате само при нужда.

Последната иновация в бранша са спиралите с мултифункционален ефект, които само с едно нанасяне осигуряват така желаните кукленски, пеперудени, драматични и всякакъв друг тип мигли. Формулата комбинира най-добрите съставки за всеки търсен ефект и много често е обогатена с подхранващи масла, които да действат като база за нанасянето и същевременно да неутрализират негативните ефекти от прекомерна употреба. Помислено е дори и за хората с чувствителна кожа, за които изборът на козметични продукти е истинска мъка – специално за тях дермоконцерните са разработили спирали с висока толерантност.

Със сигурност правилната спирала е онази, която прави миглите ви неустоими, а погледът изразителен, която не се слепва и се почиства лесно, която просто ви приляга комфортно и не предизвиква странични ефекти. Но следващия път, когато решите да си купувате, се замислете по-внимателно за търсения ефект. Така по-лесно ще се ориентирате в лабиринта от формули и ще стесните кръга до няколко варианта. Всичко останало след това е въпрос на предпочитания и бюджет. А всъщност, може би тук е мястото да споделите какъв тип спирала предпочитате?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.