MENU

5 съвета за подреден гардероб

 

5 съвета за подреден гардероб

5 съвета за подреден гардероб

Подреденият гардероб е относително понятие. В повечето случаи след няколко дни съдържанието му се превръща в хаос от всевъзможни парчета плат, смачкани и струпани на безформени купчини заради бързане или мързел. Но ако мислите, че само истински перфекционисти съумяват да поддържат гардероба си подреден като в аптека във всеки един момент, грешите. Разковничето е в организацията. Предлагаме ви 5 съвета, с които ще се радвате на подреден гардероб без много усилия.

1. Подредете дрехите по приоритет

Най-отпред, така че да са най-достъпни и лесни за избиране, подредете дрехите, които използвате най-често в ежедневието. В едната половина на отделението със закачалки подредете костюмите, а в другата – ризите, панталоните, роклите и полите от мачкaеми материи. Можете да сортирате всички дрехи и по цветове.  

garderob2_12. Разделете рафтовете на секции
Разпределете дрехите по вид, така че лесно да се ориентирате къде са блузите, къде потниците, къде полите и т.н. На един рафт можете да оформите няколко секции от дрехи, които най-често носите в комбинации. Или да ги групирате според сезона.
3. Обособете място за аксесоарите
Подредете аксесоарите на място, на което ще ги избирате лесно и удобно. За целта можете да използвате празни кутии от обувки, в които да разпределите коланите, шаловете, плажните принадлежности, шапките. Подредете ги на най-долния рафт според честотата на употреба и със смяната на сезоните просто размествайте кутиите.
4. Не претъпквайте гардероба
Най-добре е да не прибирате всичките си дрехи в гардероба. Въпреки че обикновено мястото не стига, можете да подберете най-любимите, предпочитани и често носени тоалети, които да подредите по рафтовете и на закачалки, а тези извън сезона или ненужни приберете във вакуумни пликове, дарете или изхвърлете. Дайте възможност на дрехите ви да дишат, а на себе си да ги избирате по-лесно.

5. Пререждайте съдържанието му редовно

Превърнете сортирането и пререждането на дрехите в гардероба в свой навик. Правете го на всеки 2 седмици като по този начин ще избегнете хаоса и струпването на безформени купчини по рафтовете. Това „упражнение“ ще ви помага да откривате точната дреха в точния момент. Просто защото няма да забравяте къде сте я оставили.

Въвеждането на ред в гардероба може да се окаже трудна задача в началото. Но всичко е въпрос на навик и организация. Така че дори следващия уикенд да откриете, че усилията ви от предходния отново са били напразни, не се отказвайте. По-добре да опитвате докато се получи, отколкото да губите време и спокойствие всеки път, когато откриете намислената дреха трагично намачкана, или още по-лошо – не успявате да я откриете.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.