MENU

Какво говорят ноктите за Вас и Вашето здраве?

nokti3

Какво говорят ноктите за Вас и Вашето здраве?

Вероятно сте чували и се чудите как лекарите могат да определят общото здравословно състояние на човек според външния вид на ноктите му? Образуването на ноктите е свързано с ендокринната система и те могат да сигнализират за всяко заболяване в организма, дори да е все още е в начален стадий и да не подозирате за него. Вижте какво говорят ноктите Ви за Вашето здраве и ако трябва, помислете за консултация със специалист.

nokti5– Тъмно-жълти и кафеникави петна по ноктите показват дерматоза. Това може да бъде и признак на гъбична болест или нерегулярно дълъг прием на антибиотици.
– Набраздяване по ноктите. Най-често се появява след грип и други инфекциозни заболявания поради спад на имунната система. Обикновено преминават от само себе си след оздравяване.
– Множество бели петна по ноктите показват лоша циркулация на кръвта.
– Люспестите нокти сигнализират за болести на щитовидната жлеза.
– Светло синкавите нокти може да са в резултат на вродено сърдечно заболяване.
– Ако имате дебели изпъкнали нокти трябва да обърнете внимание на белия си дроб.
Потъмняването на ноктите може да е причинено от субунгвален хематом.
Крехките и чупливи нокти показват липса на витамини в ежедневната храна.

Освен здравословното състояние на човек, по ноктите можете да тълкувате и характера му. Направете си експеримент като хвърлите поглед към формата на ноктите на някой ваш събеседник и сравните описанието за тях с неговото поведение.

  • Притежателите на кръгли нокти са смятани за мечтатели и меланхолици. Те постоянно оплакват несъвършения земен свят. За всички неуспехи обвиняват себе си и си мислят, че не са направили достатъчно за своите приятели и близки.
  • nokti6Овалните нокти са привилегия на артистично надарените натури. Те летят във висините и не се интересуват какво лежи в краката им, какво изобщо се случва около тях. По-често действат според поривите си, но от време на време се спускат от небето, да дарят избраника си с нежни чувства и грижи.
  • Жените и мъжете с трапецовидни нокти са много чувствителни. Те са енергични и отзивчиви. Въпреки това имат твърде високо самочувствие и смятат, че околните не ценят достатъчно техните достойнства и заслуги.
  • Нокти с форма на шпатула имат енергичните личности, които в същото време са с реалистичен възглед за света. Те винаги гледат напред с увереност и не съжаляват за миналото.
  • Хората с квадратни нокти са вродени оптимисти. Те с удоволствие се занимават с нови неща и са отлични изпълнители.
  • Правоъгълните нокти говорят за отличен самоконтрол и сдържаност на човека, неговата любов към ред и строга дисциплина. Такъв човек ще намери изход от всяка, дори и най-трудната ситуация. Той е независим в живота, но е нежен и грижовен с близките си хора.
  • Изпъкналите, или т.нар. хипократови нокти, принадлежат на откритите, интелигентни и динамични хора, които обаче имат склонност към напълняване и респираторни заболявания.
  • Хората с извити нагоре нокти пък са твърде предпазливи и се опитват да крият чувствата си.

Прочетете още:
Полезни съвети за по-дълготраен лак за нокти

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.