MENU

Натуралните масла в грижите за кожата и косата

 

Натуралните масла в грижите за кожата и косата

Натуралните масла в грижите за кожата и косата

Натуралните масла, извличани от плодовете и растенията, действат като магически еликсир за кожата и косата. Ето защо все по-често присъстват във всякакви продукти за грижа и красота, включително в декоративна козметика. Вижте с какво помагат маслата в грижите за кожата и косата и кои са най-популярните като съставки.

Така както натуралните масла могат да поглезят и да се погрижат кожата, косата, ноктите, дори устните едва ли може друга козметична съставка. Поради простата причина, че извличани от сърцевината на някои от най-полезните растения, те съдържат концентрирано изобилие от витамини, минерали и хранителни вещества, необходими за всички нужди на външния вид.

При това с мултифункционално действие. Включени в козметични формули те подхранват, възстановяват, хидратират, стимулират, ексфолират, разкрасяват, заздравяват. А напоследък все по-популярни стават есенциите с масла за коса, които се справят и с всички проблеми в стилизирането и поддържането на прическата – улесняват разресването, разплитат, борят се с цъфтежите, предпазват от топлинни уреди, правят косата гъвкава и податлива на оформяне, придаават й блясък и мекота.

Разнообразието от натурални масла в грижите за кожата и косата е толкова многобройно, че понякога наистина е трудно да се избере най-доброто. Все пак има няколко особено популярни и други, които звучат толкова екзотично, че само познавачи и специалисти биха ги избрали. Но вторите определено заслужават внимание, защото имат свои уникални специфични характеристики и могат да бъдат безценен помощник в разкрасяването.

Предлагаме ви след като разгледате добре селекцията от козметични продукти с масла, които в момента са най-актуални на пазара, да се запознаете накратко с полезните свойства на всяко, за да изберете по-лесно най-необходимата грижа за нуждите ви в момента. А когато те се сменят, сменете и продукта.

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Масло от Монои. Произлиза от Таити, открито преди повече от 2000 години в Нова Зеландия. Комбинация от екстракт от цветчетата на цветя Tiaré и кокосово масло. Изключително богато на метил силицилат, проникващ дълбоко в клетките, като ги възстановява, омекотява и защитава.

Масло от Марула. Изключително стабилно, богато на витамин C и антиоксиданти, които действат като естествено „лепило” за наранените тъкани и заздравяват раните.

Масло от Пекуи. Плодородно дърво, произлизащо от Бразилия и растящо в Панама, Централна и Южна Америка. Богато на антиоксиданти, които подмладяват клетките. Много подходящо за къдрава и чуплива коса.

Масло от Моринга. Едно от най-могъщите антиоксидантни масла в природата. В Египет е познато като дървото чудо заради невероятните си свойтства. В други държави и култури се използва за пречистване на водата, с медицински и лечебни цели.

Масло от Карите (Ший). Може би най-силно подхранващото масло. Действа като еликсир за сухата коса и кожа. Способства за задържане на влагата и комплексно подобрява цялостния хидробаланс.

Арганово масло. Познато като златото от Мароко, освен грижа и възстановяване, то защитава от UV лъчите, възстановява, хидратира, придава мекота и блясък.

Цитрусово масло. Почиства, подхранва и активира циркулацията на скалпа.

Кипарисово масло. Почиства, освежава, има енергизиращи свойства.

Масло от оризови трици. Омекотява и изглажда косъма. За дълбоко подхранване на фибрите на косъма.

Е, вие кое масло в грижите за кожата и косата предпочитате?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.