MENU

4 домашни рецепти, одобрени от лекарите

4 домашни рецепти, одобрени от лекарите

4 домашни рецепти, одобрени от лекарите

 

През годините народната медицина се е доказала като природосъобразен  и достъпен начин за лекуване на здравословни неразположения, заслужил одобрението на лекарите – традиционалисти. Затова, без да стъпваме дълбоко в тази обширна тема, ще ви разкрием няколко домашни рецепти за експресно подобряване на благосъстоянието с помощта на… продукти от кухнята ви.

Да, точно така. Всички имате в дома си мед, сол, лайка и магданоз, нали? Остава да разберете как тези дарове на природата ще подобрят здравето и външния ви вид в домашни условия. И бъдете спокойни – долуизброените рецепти са одобрени здравни специалисти.

Домашна рецепта срещу симптоми на настинка

Опитайте със солена вода. Солта, разтворена във вода успокоява възпаленото гърло и образува слузеста течност, която спомага за премахването на алергени и бактерии. Според американско проучване, гаргара със солена вода три пъти дневно намалява риска от респираторни инфекции с 40 % процента. Така че разтворете половин чаена лъжица сол в 250 ml топла вода и пийте течността три пъти дневно докато почувствате облекчение.

domashni_receptiДомашна рецепта срещу стомашни спазми
Опитайте чай от лайка. Установено е, че лайката съдържа аминокиселината глицин, която намалява стомашно – чревните спазми и предотвратява подуването на стомаха. Има успокояващ ефект и при менструални болки и сутрешно гадене при бременни. В случай на стомашен дискмофорт пийте по чаша чай или две на ден. Всъщност, пийте колкото ви е сладко. Лайката е една от най-универсалните лечебни билки и не сме чували да има ограничение в пиенето й.
Домашна рецепта за напукани устни
Опитайте с мед и вазелин. Доказано е, че медът има антибактериални и лечебни свойства. Комбинирайки го с хидратиращия ефект на вазелина ще почувствате облекчение, а след броени дни приложение ще забравите за напуканите устни. Направете следното: намокрете устните си с хладка вода. Нанесете тънък слой мед по тях и изчакайте няколко секунди, за да засъхне добре. След това намажете устните с вазелин. 15 минути по-късно избършете с памучен тампон, потопен в хладка вода.  Правете процедурата веднъж дневно в продължение на седмица, за да се наслаждавате по-дълго на меки и здрави устни.

Домашна рецепта срещу лош дъх

Магданозът е доказан лечител в борбата срещу лошия дъх. Той съдържа хлорофил, който противодейства на бактериите, главни виновници за неприятната миризма в устната кухина. Приложението е просто – сдъвчете едно или две стръкчета магданоз всеки път, когато усетите дискомфорт. Формулата за поддържане на здравето ви във форма е на една ръка разстояние. А най-хубавото е, че домашните рецепти, одобрени от лекарите са много повече от тези 4. Може би вие ще ни разкриете вашата любима?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.