MENU

Жил Декон представи 2 нови мулти-сетивни колекции

P&G Future Fabrics Giles Deacon Show_1

Жил Декон представи 2 нови мулти-сетивни колекции

На втората годишна среща P&G Future Fabrics, състояла се на 13 ноември 2014 г., водещи експерти в света на модата и тъканите групираха талант и творчество в един уникален празник за сетивата. Гвоздеят на събитието беше екслузивното представяне на най-новите модели за машинно пране на глобалния моден консултант на марката Жил Декон – колекцията „Dress for Yes“ за Lenor и специално създадена колекция за Ariel, вдъхновени от мулти-сетивната мода.

„След година работа с P&G Fabric Care ясно виждам напредъка им в грижата за дрехите. Прекарах известно време с талантливия екип в центъра за иновации в Брюксел и станах свидетел на постиженията му. Вдъхнови ме това, което Ariel и Lenor могат да направят, за да запазят дрехите красиви за дълго време.

За тази нова колекция бях вдъхновен от макро-тенденцията на мулти-сетивната мода и тъкани. Фактът, че Ariel и Lenor имат способността да запазват и защитават тоалетите, ме вдъхнови да създам модели, които показват най-доброто от всяка марка. За Ariel най-важно бе да запазя първото впечатление, цветовете, самочувствието и въздействието. За Lenor се фокусирах да дам на хората самочувствието да носят даден тоалет цял ден и вечер да се чувстват в него толкова добре, колкото и сутрин.“, сподели Жил Декон.

Жил Декон е моден дизайнер, известен в цял свят с игривите си, спиращи дъха тоалети. След като се дипломира в Лондонския колеж за изкуство и дизайн през 1992 г., той избира да пътува, за да придобие опит в различни модни къщи. Прекарва 2 години, работейки с френския моден дизайнер Jean Charles De Castelbajac преди да се върне в Лондон, за да работи няколко години за дизайнерски къщи, които правят мода за улицата (High Street Fashion).

По това време Жил Декон се запознава със собственика на Bottega Veneta, и от 1998 г. до 2002 г., работи като главен дизайнер на Bottega Veneta и Gucci Group. През 2004 г. Жил Декон лансира своя собствена марка GILES в рамките на известната седмица на модата в Лондон и мигновено получава международно признание. Неговата колекция има многобройни награди, включително „Британски Дизайнер на годината“ от Британските модни награди през 2006г. и престижната френска награда ANDAM от 2009 година. GILES ще празнува своята 10-та годишнина през 2014 година.

Franzi Muller launches P&G Future Fabrics Giles Deacon Show_1

Водещият немски модел, Franzi Müller представя новата и ексклузивна колекция за машинно пране

Тазгодишната среща P&G Future Fabrics се проведе в оживения Берлин, където в едно бяха обединени мода, тъкани и психология, за да се разкрие как нашите несъзнателни решения оказват влияние върху възприятието ни за дрехите. P&G Fabric Care разказа как се развива, за да посрещне мулти-сетивните тенденции и предизвикателството да поддържа дрехите на потребителите красиви за по-дълго.

Première Vision – френска компания, организираща текстилни и модни панаири от 1973 г., официален партньор на P&G Future Fabrics и уважаван експерт за тенденциите в тъканите, откри срещата с презентация на Сабин ЛеШателие, асоцииран моден директор. Фокусът бе върху модата като мулти-сетивно изживяване, илюстриращо тъканите като много повече от това, което виждаме – те са алхимия от визия, усещане и поведение. Бяха разкрити най-новите тенденции в текстилната индустрия, комбиниращи въображение и технологии, за да създадат вълнуващи мулти-сетивни тоалети, подходящи за машинно пране и лесни за поддръжка.

Тенденцията към мулти-сетивна мода бе представена по-подробно в презентацията на д-р Лоурънс Розенблум, експерт по когнитивна психология, който разкри, че изследванията върху психологията на възприятията през последните години водят до надигане на „мулти-сетивна революция“. По думите му нашите сетива са винаги взаимосвързани и повлияват избора, предпочитанията и настроенията ни повече отколкото осъзнаваме, при това по несосъзнати начини. Сътрудничеството на Розенблум с P&G показа как хиляди крос-сетивни възприятия оказват влияние върху взаимоотношението ни с дрехите и избора ни на тоалет – как изглеждат дрехите, как ги усещаме на допир, как ги възприема обонянието ни.

Джон Търнър, Директор Научни изследвания и развитие на Р&G, разкри защо с времето предпочитанията и възприятията на хората за техните дрехи постепенно се променят. Той обясни, че учените на P&G въвеждат иновации в 3-степенния подход в науката за тъканите: почистване, защита и съживяване на дрехите, с цел да удължат и подобрят мулти-сетивните свойства на тъканите, които оказват влияние върху възприятието за дрехите: външния им вид, усещането и аромата им. Жизненият цикъл на нашите дрехи често се скъсява, защото не се грижим правилно за запазването на тези свойства.

„Гардеробите ни са пълни с дрехи, но носим само 20% от тях през 80% от времето. А защо не носим и останалите? Защо вече не харесваме дрехите, за които сме похарчили парите, които сме изкарали с толкова много труд? P&G поглежда върху грижата за дрехите от нов ъгъл, за да открие отговора. Ние прилагаме най-новите открития в сферата на когнитивната наука за човешкото възприятие, за да разберем защо отхвърляме дадено облекло и как връзката ни с дрехите се променя с времето. Прилагайки тези открития в работата ни, ние придаваме изцяло ново значение на грижата за тъканите за потребителите и техните дрехи“, обясни Търнър.

Вицепрезидентът на P&G Fabric Care за Европа, Робърт ван Папелендам пък коментира: „Миналата година обявихме, че мисията на P&G е да изведе представата за почистването и грижата за дрехите на едно по-високо ниво. Тази година в сътрудничество с невероятните ни партньори тласкаме нашата мисия още по-напред – да изследваме как човешката психология и анализът на когнитивно поведение могат да ни помогнат да подобрим нашите продукти. В P&G Fabric Care постоянно се стремим да посрещаме нарастващите нужди на хората. От научните изследвания до дизайна на дрехите сме наясно с ползите от по-доброто разбиране на когнитивното поведение на всеки един етап. Изключително вълнуващо е да знаем, че можем да подобрим продуктите си на едно толкова човешко ниво и мислим, че именно това е ключът към истински успешния продукт днес.“

ariel_lenor1

Най-новата иновация – Ariel течен „прах“

Новият Ariel течен „прах“ осигурява мощно почистване и защита, за да останат тъканите красиви за по-дълго. Предназначена за потребителите, които не искат да правят компромиси с чистотата на дрехите, премахването на упоритите петна и защитата на тъканите, формулата се справя с различни платове и премахва отлично петната още с първото изпиране, за да почисти, защити и повиши сетивните свойства (външен вид, усещане и аромат) на дрехите, които обичате. Сега формулата включва и специална капачка за предварителна обработка на петната, която едновременно с това е прецизно проектирана, за да се избегне увреждане на влакната.

Новият Lenor суперконцентрат с FRESHLOC технология

Учените на Lenor обединиха усилия с креативните създатели на парфюми, за да вложат всичко научено в последното обучение на P&G – FibreSCIENCE, използвайки когнитивната наука, за да подобрят начина, по който жените усещат дрехите си на допир. Вдъхновен от връзката между емоциите на хората, техните възприятия и усещания, Lenor представя технологията FreshlockTM, която подобрява дрехите и настроението.

Технологията FRESHLOCKTM е еволюцията на технологята на Lenor Scent Capsule, която сега е подобрена с по-силен слой, позволяващ освобождаването на аромат, не само когато капсулите се разтворят, но и по-богато ухание в сравнение с предишните продукти на Lenor, за да се запази сутрешното ухание на дрехите през целия ден.  Те се разтварят постепенно по време на последния цикъл на пране благодарение на триенето (центрофугиране, простиране, гладене, обличане и т.н.), и постепенно освобождават аромата на парфюм, за да осигурят дълготрайна свежест на дрехите, която се запазва през целия ден.

Чрез своите марки, P&G служи на около 5 млрд. души в цял свят. Компанията притежава едно от най-стабилните портфолиа с доверени, водещи качествени марки, сред които Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Duracell®, Fairy®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Oral-B®, Blend-a-med®, Pampers®, Pantene®, Tide® и Wella®. Общността на P&G включва дейности в приблизително 70 страни в света.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.