MENU

Упражненията в топла вода понижават кръвното налягане

Упражненията в топла вода понижават кръвното налягане

Упражненията в топла вода понижават кръвното налягане

Упражненията в топла вода са радикално решение на проблема с високото кръвно налягане, установи британско проучване. Т. нар. “гореща акробатика” може да се окаже лек за хиляди хора с проблеми с кръвното, на коитo предписаните лекарства не действат.

Учените открили, че показателите на кръвното налягане на пациентите са се променили в положителна насока вследствие на упражненията в топла вода минимум три пъти седмично. Но специалистите са категорични, че не физическата активност, а температурата на водата е от основно значение за подобряването на здравословното състояние.

Според изследователите, ако горещата акробатика продължава да оказва лечебен ефект върху страдащите от високо кръвно налягане, тя може да бъде популяризирана не само във Великобритания, но и по цял свят като най-доброто решение на проблема.

Проблемите с прекалено ниско или високо кръвно налягане са много срещани сред хората над 35-годишна възраст, а все още няма метод, различен от медикаментите, който да води до гарантирано ефективно лечение. Според същите изследвания гимнастиката във вода се отразява благотворно и при показатели под нормалните.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.